Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΜΟ Η ΕΛΕΝΑ


 Σταθερή αξία.. Έτσι όπως τη γνώρισα και την εκτίμησα. Από το 1987 που συνεργαστήκαμε στη πλέον επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή. Τα Κυριακάτικα. Στην Έλενα Ακρίτα ο λόγος που κι εγώ (στη πρώτη ανάρτηση της ημέρας) και εκείνη τώρα το μεσημέρι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο συμφωνήσαμε τηλεπαθητικά σε ένα. Πως ο αποθανών δεν δεδικαίωται κατ' εθιμική υποχρέωση..




Εκατοντάδες τα μηνύματα από κάθε χώρο για τον Θέμο Αναστασιάδη που έφυγε σε ηλικία 61 ετών από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο και ένα από αυτά που συζητήθηκαν είναι της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα.

Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη η Έλενα Ακρίτα, έγραψε: «Για τον Θέμο. Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό.

Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα. Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω.

Μέχρι εκεί.

 Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα. Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο. «Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. [...] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.» Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: