Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ..


 ..ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ




Σήμερα, στις 10 το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.


Η συζήτηση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη, μετά τα μεσάνυχτα με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Χτες, η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου από το υπουργείο Εξωτερικών, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας, με τις ψήφους, εκτός των κυβερνητικών βουλευτών, και των προερχόμενων από το Ποτάμι βουλευτών Δανέλλη και Μαυρωτά, ενώ η διήμερη συζήτηση έδωσε και το στίγμα των όσων αναμένεται να διαδραματιστούν και στην Ολομέλεια.

Από την πρώτη στιγμή της συζήτησης, στην Επιτροπή, τα κυβερνητικά στελέχη επιδόθηκαν σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια για τον εξωραϊσμό της συμφωνίας, όσο και των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών που τη δρομολόγησαν, παρουσιάζοντας - όπως και χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος - ως σκοπό της συμφωνίας «να θεμελιώσει εκείνο το περιβάλλον που θα έχουμε πραγματικά καλές σχέσεις συνεργασίας και πραγματικής φιλίας και μεταξύ των λαών», και αναπαράγοντας όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί «πατριωτικού καθήκοντος» κ.ο.κ. (βλέπε και σελ. 3).

Την κυβερνητική προσπάθεια αβάνταραν επί της ουσίας η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, οι ΑΝΕΛ, η ναζιστική Χρυσή Αυγή και οι λοιποί, που είτε μέσα από εθνικιστικές κορόνες και κατηγορίες για «αποτυχημένη» διαπραγμάτευση είτε με συνεχείς ενστάσεις επί διαδικαστικών θεμάτων, επικέντρωσαν στην ονοματολογία προσπαθώντας να αποκρύψουν το πραγματικό διακύβευμα της συμφωνίας και το αμερικανοΝΑΤΟικό περιεχόμενό της, με το οποίο άλλωστε συμφωνούν.
Ηταν χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε χτες ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας: «Παρότι στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι ο ισχυρός εκ των δύο και θα μπορούσε να επιβάλει στρατηγικά και πολιτικά τα δίκαιά της, βλέπουμε ότι αυτό δεν το κατάφερε». Ζητήθηκε δε ξανά από πλευράς ΝΔ η κατάθεση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και η επιστολή του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, να καταθέτει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας στα Αγγλικά, το οποίο, όπως είπε, κατέβασε από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ. Από τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ και χτες τέθηκε θέμα για «παράνομη» Επιτροπή και περί συνταγματικότητας και πάει λέγοντας.

Δεν μπορεί να λέτε εθνικά τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα
 
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αναδεικνύοντας ποιο είναι το ζητούμενο της συμφωνίας, ανέφερε ότι «η συμφωνία είναι εξ ορισμού επικίνδυνη» γιατί πίσω από αυτήν βρίσκονται «τα τεράστια συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών, που θέλουν να ελέγξουν τις υποδομές. Το είπε ρητά το ΝΑΤΟ τι θέλει από την Ελλάδα, είναι ο καλύτερός της σύμμαχος - το λέει στη μελέτη που κατατέθηκε από τους ίδιους τους Αμερικανούς και δόθηκε στη δημοσιότητα - ο καλύτερος προωθητής και ο καλύτερος εκπρόσωπος των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών συμφερόντων στην περιοχή».

«Επομένως - πρόσθεσε - δεν μπορείτε να κατασκευάζετε ως εθνικό και ταυτισμένο με την επιλογή σας, το να πάτε με το ΝΑΤΟ μέχρι τα μπούνια, να πάτε με τους Αμερικανούς σε οποιαδήποτε επενδυτική, ενεργειακή, γεωστρατηγική, πολεμική, από πλευράς κατασκευής βάσεων, προοπτική που έχουν οι Αμερικανοί χαράξει για την παρουσία τους στα Βαλκάνια, προετοιμαζόμενοι μάλιστα και ρητά για πόλεμο με τη Ρωσία».
Τόνισε ακόμα ότι η προώθηση των ΝΑΤΟικών συμφερόντων είναι βαμμένη με το αίμα των λαών και υπενθύμισε τους βομβαρδισμούς και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. «Αυτή είναι», κατέληξε, «μια ΝΑΤΟική συμφωνία, είναι μια αμερικανική συμφωνία, εξυπηρετεί αλλότρια από τα ελληνικά συμφέροντα για το λαό της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, όπως την έχετε αποδεχτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: