Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΒΟΥΛΗ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Στις συμπληγάδες των ματωμένων πλεονασμάτων



Οι νέες συνολικές μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα, ως απαραίτητο εργαλείο για να στηριχθεί η «υγιής ανταγωνιστικότητα»



  • Με τον προϋπολογισμό που συζητιέται στη Βουλή, επιταχύνεται η υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» που έχουν ψηφιστεί για την Υγεία και την Πρόνοια, με αρνητικές συνέπειες στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
  • Συνεχίζονται η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η μετακύλισή τους στους εργαζόμενους και τα Φτωχά λαϊκά Στρώματα, είτε έμμεσα, μέσω της Ασφάλισης, είτε άμεσα, με τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη που αυξάνεται και με τις πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα.
  • Η σημερινή άθλια κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στις υποβαθμισμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας θα συνεχιστεί, με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, αντιδραστήρια, νοσηλευτικό υλικό, αναλώσιμα, διαγνωστικά εργαστήρια.
  • Η πολιτική της κυβέρνησης στρώνει το έδαφος στην αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας, ενώ κατά τ' άλλα ισχυρίζεται ότι στηρίζει τη δημόσια Υγεία και τη δωρεάν περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: