Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ


Από τον Κλύδωνα





Μέρα τη μέρα όλο και επιβεβαιώνεται πως το Ζιγκολό πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για ν κατευνάσει τους Γάλλους. Χεσμένος είναι από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών που όχι μόνο δεν δείχνουν πως θα κοπάσουν αλλά διευρύνονται  τόσο σε όγκο όσο και σε ποιότητα  συμμετοχών. Κάτι που αποδεικνύει πως η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν αρέσκεται στα γλειφιτζούρια του.


Όλοι συμφωνούν επί παραδείγματι πως η υποσχόμενη αύξηση κατά 100 ευρώ στον κατώτατο μισθό είναι φρεσκοκομμένος αέρας στη μηχανή του πολιτικού κιμά. Και τούτο γιατί πρόκειται περί της υλοποιησης ψηφισμένων νόμων που προβλέπουν την αύξηση επαιτείας και τη συμπλήρωσή του από ένα κρατικό επίδομα που όμως: Αφορά αποκλειστικά όσους επιστρέψουν μετά από μια κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας στην αγορά εργασίας.

Ουσιαστικά εφεύρημα αποπροσανατολισμού είναι το μέτρο που σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τις επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ουδεμία  κυβέρνηση στην καπιταλιστική επικράτεια και ιδία υπό τις παρούσες συνθήκες της αναιμικής ανάκαμψης και του εξοντωντικού ανταγωνισμού, είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα για τη λαϊκή ανακούφιση.  Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται ν' αγγίξει βασικά μεγέθη των επιχειρηματικών ισολογισμών. Ούτε μια τρίχα τους δεν προτίθεται ν αγγίξει.

 Στάχτη στα μάτια των Γάλλων είναι οι εξαγγελίες του Τραπεζίτη που ούτε τ' όνομά του όπως και του δωσίλογου Πετέν δεν θέλω να γράψω. Θα πληρωθούν αυτές δια μέσου της φορολογίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους που ξαφνικά θα δουν τις αποδοχές τους να βαίνουν μειούμενες.

Όπως θα διαπιστώνετε καταφεύγοντας σε συγκρίσεις με τους εγχώριους ρεμπεσκέδες, οι απανταχού ανά τον κόσμο κοσμοπολίτες "προοδευτικοί" και φιλελέδες από το ίδιο καπιταλιστικό εργαστήρι αντλούν το αλκοόλ των παραισθήσεων, αφού και η αύξηση εν ελλάδι του υποκατώτατου μισθού από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα προκύψει.. Με μακροβούτια στις τσέπες του λαού.. Που θα πάει όμως θα πνιγούν κάποια στιγμή.. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: