Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ...


untitled_1
..ΙΡΛΑΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΖΟΕ ΧΟΛΟΓΚΑΝ..




 Τουλάχιστον αυτός αναγνωρίζει τη θυσία των ανδρών της πυροσβεστικής εκείνη την αποφράδα ημέρα..


Την ευγνωμοσύνη του προς τον εθελοντή πυροσβέστη Μανώλη Τσιαλαγκό που έσωσε την Ιρλανδή Ζόε Χόλοχαν στη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι εξέφρασε μέσω επιστολής του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ.

«Γνωρίζω ότι η οικογένεια Χόλοχαν είναι βαθιά υπόχρεη σε εσάς και στις πράξεις σας εκείνη τη νύχτα», γράφει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμεί να μεταφέρει προσωπικώς τις ευχαριστίες του για την «θαρραλέα ενέργεια» του πυροσβέστη, καθώς η Ιρλανδή δεν θα είχε σωθεί εάν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, ο κ. Βάραντκαρ εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες των πυροσβεστών, σημειώνοντας: «Είμαστε ευγνώμονες για το κουράγιο και τις προσπάθειες, τόσο τις δικές σας, όσο και όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης εκείνο το βράδυ. Οι ενέργειες σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ».

«Με την ηρωική σας βοήθεια προς τη Ζόε εκείνο το απόγευμα διασφαλίστηκε η μεταφορά της προς το νοσοκομείο ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα τραύματα που είχε υποστεί. Από τότε η Ζόε αναρρώνει σταθερά στα χέρια τόσο της εξαιρετικής ομάδας του νοσοκομείου στη Αθήνα όπου νοσηλευόταν αλλά και προσφάτως στην Ιρλανδία.», προσθέτει στην επιστολή Υπενθυμίζεται ότι η Ζόε Χόλοχαν βρίσκονταν στο Μάτι μαζί με τον σύζυγό της Μπρίαν Κάλαχαν-Γουέστροπ, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Το ζευγάρι χωρίστηκε την ώρα που εγκατέλειπε το αυτοκίνητό του με την Ζόε να καταφέρνει να φτάνει στη θάλασσα, ενώ ο σύζυγός της όχι. Δυστθχώς, ο Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ, με τον οποίο είχε παντρευτεί η Ζόε την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθαν στην Ελλάδα για το ταξίδι του μέλιτος έχασε τη ζωή του στη φωτιά, αφού μέσα στον πανικό τους, οι νεόνυμφοι χωρίστηκαν και ο άνδρας εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα νεκρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: