Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Ψάχνονται κυβέρνηση και μείζον αντιπολίτευση κατά ποιο τρόπο θα εγκλωβιστούν οι εκλογείς ξανά στην ίδια πολιτική.


Αυτή που απενοχοποίησε τους δράστες του στυγερότερου κοινωνικού εγκλήματος στη πρόσφατη ιστορία του τόπου.


Μεταρρυθμίσεις έχουν αυτοί βαφτίσει τη βίαιη αναδιανομή του λαϊκού πλούτου προς όφελος της τάξης που εκπροσωπούν.


Και τι μαγειρεύουν;

Πολιτικές ή πολίτικες συνταγές με καρικεύματα ελκυστικά έτσι ώστε στην ηδονή της γεύσης το πλήθος να παραπλανηθεί για ακόμη μια φορά. Τεμαχισμός της χώρας σε τρεις περιφέρειες καλείται η νέα σούπα που για να θεσπιστεί ώστε να εφαρομοστεί κατά τις επικείμενες ευρωεκλογές δεν απαιτεί παρά μόνον 151 βουλευτές.

Κατά την επίστρωση με σαντιγύ της συνήθους τούρτας με τα σκατά,λέγεται ότι κάτι τέτοιο θα επιβράβευε αξιόλογα πρόσωπα και θα απέκλειε τους σταρ –αναγνωρίσιμους- από την εκλογή, πέραν βεβαίως του γεγονότος πως θα μείωνε τόσο τις κομματικές όσο και τις προσωπικές δαπάνες των υποψηφίων.

Στη πραγματικότητα και στο πίσω μέρος της κεφαλής τους βρίσκεται το πλήθος των σταυρών που θα συγκεντρώσει ανά την επικράτεια ο όποιος «εκλεκτός» του λαού.

Δοσμένου αυτού αυτομάτως ο συγκεκριμένος υπερψηφιστείς τάσσεται στην ομάδα των υποψήφιων δελφίνων που ευκαιρίας δοθείσης θα αμφισβητήσει τον αρχηγό.

Στη περίπτωση που η χώρα κατατμηθεί σε τρεις περιφέρειες αυτός ο κίνδυνος εκλείπει αυτοδικαίως αφού το άθροισμα των σταυρών δεν θα αφορά την επικράτεια.

Το δίλημμα αυτό σε συνδυασμό με την συνταγματική αυλαία που άνοιξε το πρωθυπουργός τώρα, θα είναι εκτός απροόπτου κυρίαρχο κατά τις επερχόμενες εκλογές. Το τελευταίο δε θ αποτελέσει την ευγενική χορηγία της συστημικής πρέζας που θα προκαλέσει ένα κλίμα ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων από το οποίο όταν εξέλθει στην πραγματικότητα ο λαός θα μείνει άφωνος.. Ενώπιόν του η προσαρμογή του υπέρτατου νόμου της χώρας στις κοινοτικές οδηγίες συμπεριλαμβανομένων των μνημονιακών νόμων ..

Δηλαδή.
 Η εισβολή του ευρωπαϊκού συντάγματος το οποίο καταψήφισε ο Γαλλικός λαός από την πίσω πόρτα.

Μ έναν σμπαρο δύο τρυγόνια.
Και επικύρωση της λαϊκής σφαγής και φυσικά της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και θεσμική απενοχοποίηση των υπευθύνων της ανθρωποκαταστροφής.

Κατά τον τρόπο αυτό το καθεστώς δεν θα κινδυνεύει να τεθεί το έργο του υπό την κρίση του οποιουδήποτε ανεξέλεγκτου και απρόβλεπτου περιφερειακού δικαστή, όπως στη παρούσα φάση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ο Μοντεσκιέ ο Ρουσώ και ο Βολταίρος του Διαφωτισμού και μέντορες των Συριζαίων, στον πάγκο του Ευρωενωσιακού Προκρούστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: