Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ..


...ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.. -ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ..




 Κατά τα λοιπά έβγαιναν στους δρομους οι χορτάτοι ελληναράδες με τις σαπιοκοιλιές να φωνάξουν για τη Μακεδονία κι όχι για την οικογένεια της διπλανής πόρτας που χάνει σπίτι και ζωή..




Θυμίζουμε χαρακτηριστικά χτυπήματα της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο:

-- Η αρχή είχε γίνει από τη Λάρισα, όπου η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε δίωξη σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Τάσου Τσιαπλέ, και άλλων 6 ατόμων, για τη συμμετοχή τους σε λαϊκή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών έξω από τα δικαστήρια στις 10 Γενάρη του 2018. Στη δικογραφία της Αστυνομίας, η κατηγορία που προσάπτεται εναντίον των 7 κατηγορουμένων είναι για «παραβίαση οικιακής ειρήνης».

Αναφέρεται δε για το «έγκλημά» τους ότι «την 10 - 01 - 2018 και από ώρες 15:00 έως 17:00 ανωτέρω κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα περίπου εξήντα (60) άτομα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εμπόδισαν τρεις (3) συμβολαιογράφους, που ήταν υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, να εισέλθουν εσωτερικά του Δικαστικού μεγάρου για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας». Ενδεικτική της λύσσας με την οποία το κράτος προσπαθεί να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις είναι ότι η δίωξη πραγματοποιήθηκε παρά την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού, που αναφέρει επί λέξει:

«Η είσοδος ήταν ελεύθερη, δεν εμποδιζόταν από κανέναν και μπορούσε να εισέλθει ο καθένας μετά την επίδειξη της ταυτότητάς του και αφού του γινόταν ο σχετικός σωματικός έλεγχος»... Οι δε συμβολαιογράφοι παραδέχονται στις καταθέσεις τους ότι τους υποδείχθηκε από την αστυνομία να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο από άλλη είσοδο και το αρνήθηκαν, καθώς και ότι δεν έγινε κάτι από τους συγκεντρωμένους εναντίον τους.

-- Ακολούθησε η δικαστική δίωξη σε βάρος 20 Βολιωτών, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Μεταξύ όσων διώκονταν ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Κ. Στεργίου, ο Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, και ο Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Μάλιστα, με μια διατύπωση που παραπέμπει στο «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, ο Απ. Νάνος, κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Βόλου, καταγράφεται στο προανακριτικό υλικό «να προΐσταντο... ως μέλος του συντονιστικού πυρήνα των μελών του ΠΑΜΕ»!

-- Ο παροξυσμός της κυβέρνησης για να πιάσει τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων έφερε την άγρια καταστολή, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτές στις 28 Απρίλη έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ήταν σε εξέλιξη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και Λαϊκών Επιτροπών για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, και την ώρα που αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζητούσε να συναντηθεί με τον συμβολαιογράφο, κατέφτασαν τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν με βιαιότητα, κάνοντας χρήση χημικών και φράζοντας την είσοδο του κτιρίου.

-- Τον περασμένο Μάη, στην Πρέβεζα, σε δίκη σύρθηκαν 8 στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένα στην Περιφέρεια, στο δήμο Πάργας, σε εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, επειδή διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους σε αυτοαπασχολούμενο του οποίου πλειστηριαζόταν η πρώτη κατοικία.

-- Σε ένα ακόμα επεισόδιο της βιομηχανίας διώξεων και καταστολής, χτες Τρίτη ήταν προγραμματισμένη στην Αθήνα η δίκη τριών διαδηλωτών οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο, στις 14 Μάρτη. Οι κατηγορίες στη δίκη (που πήρε αναβολή για το Δεκέμβρη) αφορούν «αντίσταση κατά της Αρχής», «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» και «απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού».

-- Στο μεταξύ, κλήση από τη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για παροχή εξηγήσεων, έχει λάβει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, με αφορμή τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η εξέτασή του πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, και σύμφωνα με τον δικηγόρο του ερευνάται για τα αδικήματα «αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των αστυνομικών οργάνων», καθώς και για κατηγορίες που αφορούν «το νόμο περί όπλων και πυρομαχικών, ακόμη και το νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: