Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ


 Πάνω από τις στάχτες Σύριζας και ΝΔ (κυρίως η τελευταία που όφειλε να βγάζει τον σκασμό) μεταφέρουν στο πεδίο της δικαιοσύνης την αντιπαράθεσή τους για τις τοποθετήσεις των νέων υπηρεσιακών παραγόντων ..



Συνεχίζεται η δικομματική «κοκορομαχία» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πάνω στα πρόσωπα που στελεχώνουν την κρατική μηχανή.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ζήτησε αντικατάσταση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Ταφύλλη, χαρακτηρίζοντάς τον «στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο», «ένα αποτυχημένο κομματικό στέλεχος».

Εξάλλου, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Παναγιωτόπουλος, κατέθεσαν χτες μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

Συγκεκριμένα, «ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις (4) υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου». Η ΝΔ μιλά εν προκειμένω για υποκατάσταση και «εργαλειοποίηση» του ΑΣΕΠ.

Από πλευράς της κυβέρνησης η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ είναι «ο πολιτικός φορέας που διαχρονικά στη μεταπολίτευση χρησιμοποίησε το Δημόσιο ως φέουδό της για την τοποθέτηση κομματικών φίλων, ποινικοποιεί την πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για αποκομματικοποίηση του κράτους, εισάγοντας νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου». Οτι αντίθετα είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης «να θέσει διαφανείς και αντικειμενικούς κανόνες στη δημόσια διοίκηση».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική το απόγευμα της φονικής φωτιάς στο Μάτι στις 23 Ιούλη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία εκφωνητών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.

«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο», αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο, το οποίο αναμένεται να σταλεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κανείς δεν απαντούσε στους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης που διαθέτει η Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τους εκφωνητές της ΓΑΔΑ. Σε υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται, μάλιστα, ότι η μοναδική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπηρεσίες ήταν όταν ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής τηλεφώνησε στο «100» για να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα στον Νέο Βουτζά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: