Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

GENERATION 400Δικά σας τα πλεονάσματα δικοί μας οι νεκροί

Όλες αυτές τις ημέρες η πρωτοβουλία Generation 400 έγινε κομμάτι του πρωτοφανούς κύματος αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους στην Ραφήνα και την Νέα Μάκρη. Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση:
Οι εμπειρίες μας από τις περιοχές που βίωσαν την τραγωδία ήταν καταλυτικές καθώς κυριαρχούσε ο βαρύς πόνος και το πένθος των πυρόπληκτων ταυτόχρονα με την συγκινητική αλληλεγγύη. Το συμπέρασμα είναι πως μια φυσική καταστροφή εξελίχθηκε σε θανατηφόρο κυβερνητικό έγκλημα όπου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την τραγική έλλειψη κρατικής υποστήριξης, πόρων και συντονισμού.
Η αγανάκτηση μας κατακλύζει, για ένα κράτος ικανό να ξεπληρώνει χρέη, ικανό να ενεργοποιεί χιλιάδες αστυνομικούς για την καταστολή ή τη προστασία του πολιτικού προσωπικού, ικανό να σπαταλά δισεκατομμύρια για την παραμονή στο ΝΑΤΟ αλλά ταυτόχρονα πλήρως ανίκανο να παρέχει προστασία από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στους πολίτες του. Αυτή η ανικανότητα είναι στο DNA των μνημονικών πολιτικών όπου οικοδομούν ένα κράτος φοροεισπράκτορα, χωρίς κοινωνικές παροχές που στον παραμικρό κίνδυνο ή δυσκολία μετράει δεκάδες νεκρούς και επαιτεί για βοήθεια από «εθνικούς ευεργέτες».
Για αυτό το λόγο Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση συζητούν επί της πρότασης Μητσοτάκη για ανάληψη του κόστους συντήρησης των πυροσβεστικών μέσων, από το Ίδρυμα Νιάρχος.
Η οργή μας ξεχειλίζει, για το θράσος της κυβερνητικής προπαγάνδας που προσπαθεί να μετακυλήσει ευθύνες στους ίδιους τους πυρόπληκτους, στα καιρικά φαινόμενα και στον πολεοδομικό σχεδιασμό.
Είναι το ίδιο θράσος, όπου αντιμετωπίσαμε σαν νέα γενιά απέναντι στις διεκδικήσεις μας, για να μην ζήσουμε σαν δούλοι των 400 ευρώ.
Eίναι το ίδιο θράσος όπου αντιμετώπισε όποιος έχασε το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς.
Είναι το ίδιο θράσος με το οποίο προπαγάνδιζαν την αναγκαιότητα της λιτότητας, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και των ιδιωτικοποιήσεων όλα αυτά τα χρόνια.
Το «μαζί τα φάγαμε» του 2010 όπως και τα σύγχρονα «όλοι φταίμε για την καταστροφή» ή «μαζί τα κάψαμε» είναι η χυδαία προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών και μεταφοράς τους στην ίδια την κοινωνία.
Παρότι οι περισσότεροι από εμάς ενηλικιωθήκαμε μέσα στην κρίση και την εφαρμογή των μνημονίων, αρνούμαστε να συνηθίσουμε.
Αρνούμαστε η διάσωση των τραπεζών και η επίτευξη δημοσιονομικών στόχων να ιεραρχείται πιο ψηλά από την ανθρώπινη ζωή.
Αρνούμαστε να δουλεύουμε 40 ώρες τη βδομάδα για μισθούς-χαρτζιλίκια που μας τα παίρνουν από παντού και να δεχτούμε το θάνατο από πυρκαγιές, πλημμύρες, φτώχεια ή αδυναμία παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εν έτη 2018.
Αρνούμαστε τη μοιρολατρία, η αγανάκτηση και η οργή όλων μας να γίνουν δράση:
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.
ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
Καλούμε τους επισφαλείς εργαζομένους, τους άνεργους, τη γενιά των 400 ευρώ να οργανωθούμε μαζί, πλάι στους πυρόπληκτους, να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τις δράσεις για την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη.
ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.
Πηγή: GENERATION 400
L

Δεν υπάρχουν σχόλια: