Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ



 Σκληρή αντιμεταναστευτικη πολιτική, διατήρηση ως κόρη οφθαλμού της συμφωνίας με την Τουρκία και ει δυνατόν στρατόπεδα συγκέντρωσης .. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν αναφερόταν σε τύπου Άουτσβιτς...





Αποκαλυπτική είναι η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο ζητάει να διατηρηθεί «ως κόρη οφθαλμού» η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες στη χώρα μας, αλλά και ζητάει ενίσχυση της καταστολής, των μηχανισμών της Frontex κ.ο.κ., ενώ βάζει πλάτη και στα προσχήματα που ετοιμάζονται με βάση και το Μεταναστευτικό, ώστε η ΕΕ να πατήσει πιο ενεργά πόδι σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική.

Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρωθυπουργός - κατά τους «Financial Times» που επικαλούνται συνέντευξή του - δήλωσε χτες «έτοιμος να συνάψει συμφωνία μαζί της για την επιστροφή αιτούντων άσυλο, στη Γερμανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύοντάς την με αυτόν τον τρόπο, ενόψει της σημερινής κρίσιμης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Μεταναστευτικό».

«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως έχουμε ορισμένες επιστροφές από τη Γερμανία, εάν αυτό βοηθήσει, στέλνοντας μήνυμα στους διακινητές (ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη ν' αντιμετωπίσει τις παράνομες προσφυγικές ροές)», είπε ο Αλ. Τσίπρας στους FT, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την πραγματικότητα. Δήλωσε επίσης «ανοιχτός», σύμφωνα με την εφημερίδα, «να προχωρήσει σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο προκειμένου να περιορίσει τις "δευτερογενείς μετακινήσεις" των προσφύγων που φτάνουν στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μετά ταξιδεύουν βόρεια στη Γερμανία».

Προσπαθώντας να υποβαθμίσει μάλιστα τη «διαθεσιμότητα» της κυβέρνησης, αλλά και να κουκουλώσει το αντιδραστικό περιεχόμενο των τέτοιων συμφωνιών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή δεν θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, δεδομένου, όπως είπε, ότι μόνο 50 - 100 αιτούντες άσυλο περνούν κάθε μήνα τα βόρεια σύνορα της χώρας. «Νομίζω ότι το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι περισσότερο σοβαρό από... συμφωνίες για τις "δευτερογενείς μετακινήσεις". Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι τι Ευρώπη θέλουμε;». «Πρέπει να βρούμε λύση, στο πλαίσιο του διεθνούς νόμου, να μοιράσουμε το φορτίο και να μην έχουμε αυτήν την άδικη κατάσταση για τις χώρες της πρώτης γραμμής, αλλά επίσης και για τη Γερμανία. Είναι άδικο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν στη Γερμανία, εάν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: