Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
 Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ Σύριζα και ΝΔ επ' ωφελεία της δεύτερης




Παρά τις κατ' επανάληψη διατυπωμένες ενστάσεις μου κατά των δημοσκοπήσεων δεν έχω λόγους να τις προβάλλω και τώρα. Τούτος εδώ ο όχλος κινείται διαχρονικά μεταξύ της ιδιοτέλειας της βλακείας και του ραγιαδισμού.. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο..
Αυξήθηκε και άλλο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας φτάνοντας πλέον στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, με αναγωγή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33% υπερέχει κατά 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Η συμφωνία των Πρεσπών στοιχίζει ακριβά στην κυβέρνηση αφού το 62% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη το διάστημα 24-26 Ιουνίου από την Pulse για τον ΣΚΑΪ, έξι στους δέκα Έλληνες θεωρούν πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.

Σε αυτό το περιβάλλον, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναγωγή επί των εγκύρων συγκεντρώνει 34%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας μεταξύ 13-15 Μαΐου.
Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της αντίστοιχης δημοσκόπησης του τελευταίου εξαμήνου, η διαφορά που καταγράφεται για τον μήνα Ιούνιο είναι η μεγαλύτερη το 2018, γεγονός που δείχνει μια τάση διεύρυνσης της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.



Σημαντικό είναι το πλήγμα που δέχεται η κυβέρνηση από τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, καθώς το 62% των ερωτηθέντων στέκεται σίγουρα και μάλλον αρνητικά έναντι του 27% που την κρίνει θετικά.


Αντίστοιχα, ούτε η συμφωνία του Eurogroup φαίνεται να πείθει τους πολίτες. Συγκεκριμένα, το 49% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά, παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής (7,5%). Στο 7,5% βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 6% διατηρώντας τις δυνάμεις του.

Η διαφορά στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και πλέον ανέρχεται στις 35 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 58% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο».


Τέλος, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 33% θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των ερωτηθέτων. Επίσης το 38% εκτιμά ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018, το 25% στο α' εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές και το 26% στο β' εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: