Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΚΕ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ:


 Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε διαδικασίες παρωδία. Αποχωρούμε..



Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση «Novartis», ανακοίνωσε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες-παρωδία». Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχουν ούτε στην ψηφοφορία.

Στην τοποθέτησή του, ο Δ. Κουτσούμπας υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε αναδείξει πως το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι το Φάρμακο αποτελεί εμπόρευμα και όχι κοινωνικό δικαίωμα. Επίσης, ανέφερε ότι η αιτία που αυτό το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια είναι ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων και ο εμπορικός πόλεμος, με υπαρκτό τον κίνδυνο να πάρει γενικότερες διαστάσεις.

Αναφερόμενος στα «παιχνίδια εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού» που έπαιξε η κυβέρνηση, επεσήμανε πως με αυτά ήθελε να κάνει μια κίνηση αντιπερισπασμού και να δημιουργήσει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές από τα άλλα κόμματα. Όπως είπε, η συζήτηση στην Προανακριτική Επιτροπή θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο εκφυλισμού. Πρόσθεσε, πως η άρνηση της κυβέρνησης να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης είναι προσχηματική, δεν διευκολύνει ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν μείωσε την κρατική φαρμακευτική δαπάνη για να πλήξει τα μεγάλα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά για να φορτώσει τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, στην κάλυψη που έδωσε η κυβέρνηση στις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ και στην προπαγάνδα για το «τέλος των μνημονίων». Επιπλέον, εξέφρασε την ανάγκη, η πάλη του λαού και της νεολαίας να στραφεί ενάντια σε αυτό το σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: