Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ

Συναγερμός στο Τέξας: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε Λύκειο ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ



 Ο ακήρυχτος  κοινωνικός πόλεμος εξακολουθεί αμείωτα στις ΗΠΑ



Συναγερμός σήμανε σε Λύκειο στην πόλη Σάντα Φε του Τέξας, μετά από την εισβολή τουλάχιστον ενός ενόπλου στο σχολείο. Τουλάχιστον οχτώ άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση και φέρεται να πρόκειται για μαθητή του σχολείου. Ένας δεύτερος ύποπτος έχει προσαχθεί. «Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών», σημείωσε. «Ένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι υπό έλεγχο.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τραυματίες» επισήμανε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε. Το Σάντα Φε βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Χιούστον.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα.

Περιπολικά και τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις. Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: