Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ..

Σχόλια στο ημίφως 7.4
σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Aν ο Χριστός οπλοφορούσε…
 
Δυναμώνουν οι στριγκές φωνές που προπαγανδίζουν την οπλοκατοχή, μετά το επεισόδιο με τον 88χρονο στη Γλυφάδα που πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε δύο διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του. Καλεσμένος στο φιλόξενο στούντιο του ΣΚΑΪ, ο Κ. Βελόπουλος της «Ελληνικής Λύσης» ζήτησε «δικαίωμα οπλοκατοχής σε διευρυμένο πλήθος Ελλήνων» για «αυτοάμυνα και εθνική κυριαρχία». 
 
Ο ίδιος ζήτησε σύσταση Εθνοφυλακής και Πολιτοφυλακής γιατί στην Ελλάδα ζουν «Αλβανοί, Γεωργιανοί, Τσετσένοι», που δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξουν «αν γίνει ένα μπαμ με την Τουρκία». Το δικαίωμα στην οπλοκατοχή φαίνεται ότι άσκησε πρόσφατα ο εκδότης του ακροδεξιού «Μακελειού» Στ. Χίος, ενώ και η νεοφιλελεύθερη ιστοσελίδα «Λίμπεραλ» φιλοξένησε φιλικό προς την οπλοκατοχή άρθρο. Σε λίγο θα μας πουν ότι αν ο Χριστός οπλοφορούσε, δεν θα κατέληγε στο Γολγοθά.


Ο Τάσος Θεοφίλου ξανασταυρώνεται

Καφκικό χαρακτήρα θυμίζει ο Τάσος Θεοφίλου που βλέπει τη ζωή, την ελευθερία και την αθωότητα του να αμφισβητούνται για άλλη μια φορά. Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, άσκησε αναίρεση κατά της τελεσίδικης απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχε κηρυχθεί πανηγυρικά αθώος για όλα τα αδικήματα. Η υπεράσπιση κάνει λόγο για σκοτεινές μεθοδεύσεις με πολιτικά κίνητρα, ενώ σημειώνεται ότι ο Ι. Αγγελής μέχρι πρότινος ήταν εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής. Η αίτηση αναίρεσης θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και, αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το Εφετείο από άλλους δικαστές.

Όταν οι φασίστες αλληλοκαρφώνονται
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, ακούστηκαν αποσπάσματα συνομιλιών του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου -«Περίανδρου», πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, καταδικασμένου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή. «Αν ανοίξω το στόμα μου, στέλνω τον Παναγιώταρο φυλακή για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό», παραδέχεται ο Περίανδρος. Ακόμα, από τις συνομιλίες που ακούστηκαν την Τετάρτη προκύπτει πως το στέλεχος του διαβόητου πυρήνα Νίκαιας της ΧΑ, Τ. Αναδιώτης, κατηγορούμενος για συνεργεία στη δολοφονία Φύσσα, αμέσως μετά τη δολοφονία έσπευσε να προμηθευθεί νέα συσκευή κινητού και κάρτα σιμ, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Εργασιακός πυρετός τα σαββατόβραδα

Άλλη μια αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, καθώς σχεδόν οι μισοί νέοι εργαζόμενοι, ποσοστό 47% ,δήλωσαν ότι εργάζονται το σαββατοκύριακο σύμφωνα με έρευνα της Eurostat. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό εργαζομένων ηλικίας 20-34 ετών, είναι 29%. Η εργασία τα σαββατοκύριακα έχει ταξικό πρόσημο και συνδέεται άμεσα με το μορφωτικό επίπεδο και τις «δουλειές του ποδαριού». Σε όλη την ΕΕ, το ποσοστό νέων με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης που
δουλεύουν το διήμερο εκτινάσσεται στο 37%.

Αποχωρήσεις απ’ τη ΛΑ.Ε με σοβαρές αιχμές

Με σοβαρές πολιτικές καταγγελίες αποχώρησαν από τη Λαϊκή Ενότητα τέσσερα μέλη από τη Ροδόπη, τα δύο εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2015, από τη Λαϊκή Ενότητα Ροδόπης.  Στο κείμενο αποχώρησης εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους με τις δηλώσεις Λαφαζάνη περί «αλυτρωτισμού» των γειτόνων και «την αηδία τους» με την αρθρογραφία της ιστοσελίδας Ίσκρα που μιλούσε για «θετικά στοιχεία στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό.  Τα πρώην στελέχη της ΛΑΕ τονίζουν μεταξύ άλλων τη μεγάλη αντίφαση της ηγεσίας της ΛΑΕ να καλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία για μέτωπο της Αριστεράς με προοπτική τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα απ’ τη μια… και τις εθνικιστικές δυνάμεις για πατριωτικό, προοδευτικό μέτωπο απ’ την άλλη.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: