Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΓΑΖΑ : ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ

Αποσιωπούν το μαζικό 
         ισραηλινό έγκλημα
  τα Μέσα Παραπληροφόρησης
 
Η μητέρα του Mohammed Ayoub δείχνει την φωτογραφία του / Reuters
 
Το γεγονός ότι ο 15χρονος Παλαιστίνιος  ήταν άοπλος και βρισκόταν μακριά από το συρματόπλεγμα στα σύνορα της Γάζα δεν απέτρεψε τους Ισραηλινούς στρατιώτες –ελεύθερους  σκοπευτές να τον πυροβολήσουν.
 
 
 Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την παλαιστινιακή βία, υποστηρίζουν το Ισραήλ κλπ...
Τα διεθνή «Μέσα του συρμού» με ενθουσιασμό υιοθέτησαν την εντολή Τραμπ –χωρίς έγκριση από το Κογκρέσο και παραβιάζοντας όχι μόνον τον αμερικάνικο αλλά και τον διεθνή νόμο για σαρωτικό βομβαρδισμό στόχων στην Συρία.
Με λεπτομέρειες περιέγραψαν τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν  εναντίον του «Ζώου που σκοτώνει με χημικά», χωρίς να υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για την καταγγελθείσα επίθεση στη Ντούμα.
 
  Την ίδια ώρα ελάχιστη κάλυψη υπάρχει για τους αδικαιολόγητους φόνους  από Ισραηλινούς στρατιώτες-ελεύθερους σκοπευτές, στα σύνορα με την Γάζα.
 
  Ούτε προβλήθηκε από δυτικά Μέσα το video Ισραηλινού σκοπευτή που σκοτώνει Παλαιστίνιο διαδηλωτή για να ακουστεί ο συνάδελφός του από δίπλα να λέει: «Πάει άλλος ένας γιός σκύλας».
  Ούτε προβλήθηκε ή αποδοκιμάσθηκε η δήλωση του φασίστα υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Lieberman ότι “οι στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων στη Γάζα αξίζουν παράσημο για όσα πράττουν».
 
  Οι ΗΠΑ, εμπόδισαν με βέτο που πρόβαλαν να εγκριθεί απότ ο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόταση του Κουβέιτ για την διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας» για να εξετασθεί η στάση του Ισραήλ.
 
  Ούτε λέξι και γι’ αυτό από τα Διεθνή Μέσα Παραπληροφόρησης.
 
 
   Την τραγική στιγμή (που έχει βιντεοσκοπηθεί) χαρακτήρισε ο πατέρας του νεαρού θύματος «εκτέλεση εν ψυχρώ».
Video:  https://www.rt.com/news/424840-palestinian-executed-idf-witness/
 Ο Mohammed Ayoub πυροβολήθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια των συνεχιζόμενων για τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων κοντά στα αυστηρά φρουρούμενα σύνορα της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζα.
 
  Τον 15χρονο Αγιούμπ έπληξε εκρηκτική σφαίρα στο κεφάλι και όπως δήλωσε ο κάμεραμαν που γύρισε το βίτνεο,  Abdul Hakim Abu Riyash, στο RT «ο νεαρός, ήταν άοπλος, και βρισκόταν μακριά 200-300 μέτρα από το συρματόπλεγμα».
 
  Οι  διαδηλώσεις για την αποκαλούμενη «Μακρά Επιστροφή» αφορούν στο πάγιο αίτημα της επιστροφής των προσφύγων που είχαν εξαναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Παλαιστίνη, μετά την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.
 Εκτός από τους νεκρούς διαδηλωτές ο αριθμός των οποίων πλησιάζει τους 40, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά είναι χιλιάδες.
  Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως «έχει δικαίωμα να πυροβολεί, όποιον πλησιάζει επικίνδυνα την μεθοριακή γραμμή».
 
 
 Μπορεί ο φόνος του Μοχάμεντ να προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος νεαρός διαδηλωτής που γίνεται στόχος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, χωρίς κάποιος να έχει παραπεμφθεί για «άσκοπη χρήση ένοπλης βίας».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωσή της καταδίκασε την πράξη και  απαίτησε από το Ισραήλ «να ερευνήσει το περιστατικό».
 Τον αποτροπιασμό του για το γεγονός εξέφρασε και ο ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή Nickolay Mladenov που αναρωτήθηκε στο Twitter: «Πως ο φόνος  ενός παιδιού στην Γάζα σήμερα βοηθάει στην ειρήνη;».
 
 
 Nickolay E. MLADENOV@nmladenov
It is OUTRAGEOUS to shoot at children! How does the killing of a child in #Gaza today help #peace? It doesn’t! It fuels anger and breeds more killing. #Children must be protected from #violence, not exposed to it, not killed! This tragic incident must be investigated.
 
 
  Απορία στον αραβικό κόσμο, αλλά και τους διεθνείς παρατηρητές, έχει δημιουργήσει η άποψη που έχει εκφράσει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdul-Aziz Al Saud στην σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου την περασμένη εβδομάδα στο Νταχράν, όσο και η αποσιώπηση για τα γεγονότα στην Γάζα. 
 
  Κι όμως ως τότε οι νεκροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεπερνούσαν τους 32 και οι τραυματίες τους 1.600.
 
Ο βασιλιάς σαλμάν, αναφέρθηκε μόνο σε χρηματοδότηση με  $150 εκατομμύρια για τα ισλαμικά ιερά στην Ιερουσαλήμ και για $50 εκατομμύρια προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, για να αντικαταστήσει την διακοπή της αμερικάνικης βοήθειας.
 
Το ανακοινωθέν του Αραβικού συνδέσμου, καταδικάζει την «παράνομη» αμερικάνικη απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ [Al-Quds] ως πρωτεύουσα τους Ισραήλ επειδή «η ανατολική Al-Quds παραμένει πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης».
Πόσους πολιτικούς αγοράζουν με $6,3 δολάρια;
 
  Ο Grant Smith, συγγραφέας του βιβλίου «Το Μεγάλο Ισραήλ- Πώς το ισραηλινό λόμπι κινεί τις ΗΠΑ» αποκαλύπτει πως το ισραηλινό λόμπι θα διαθέσει περί τα $6.3 δισεκατομμύρια ως το 2020, διαθέτοντας 17.000 υπαλλήλους και 414.000 εθελοντές στις ΗΠΑ!
Σκοπός του ισραηλινού λόμπι είναι να επηρεάζει ευνοϊκά τους Αμερικάνους πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους να εξυπηρετούν τους αντικειμενικούς στόχους της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.
 
 
  Στο βιβλίο του ο Σμίθ αναφέρει επίσης τους Αμερικανούς προεδρικούς υποψήφιους και από τα δύο κύρια αμερικανικά κόμματα που είχαν εκφρασθεί υπέρ της μετακόμισης της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ:  







στυξ . gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: