Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ

360a 
Ανωνύμου του Έλληνος


Ως πολίτες του κόσμου με ελληνόφωνο πολιτισμό και ως δεινές συνωμοσιολόγες Κασσάνδρες λέμε προς ξενόδουλο πολιτικό σύστημα της Γκραικυλίας: Μην παίζετε ηλιθίως με την Τουρκία.

Είναι ανεξάρτητη χώρα, μεγάλη περιφερειακή δύναμη και όχι αποικία, όπως εσείς. Ακολουθεί μακρόπνοη εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα ποιος είναι στο τιμόνι, χειρίζεται με μεγάλη, φαναριώτικη μαστοριά το κόλπο των βήμα το βήμα τετελεσμένων γεγονότων.


 Για αυτό είναι άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα προς τους κατά συρροήν αμνήμονες των διδαγμάτων της ιστορίας. Πληρώνετε δεκαετίες πανάκριβα τον πρωτοφανή ερασιτεχνισμό σε διεθνή θέματα, που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης και δεν βάζετε μυαλό. Κάθε χρόνο και χειρότερα!

Όλες οι χώρες (και οι αποικίες) κάνουν εθνικοπατριωτικά τσαλιμάκια, επιδίδονται σε ηρωικό βερμπαλισμό για εσωτερική κατανάλωση, να «ψήνουν» τους όχλους τους ότι έχουν απόλυτο δίκιο και ο αντίπαλος πάντα το άδικο, αλλά ποτέ δεν αναγορεύουν αυτά τα τερτίπια σε διπλωματική πολιτική.

Απαιτείται ρεαλισμός και καπατσοσύνη (όσο μπορεί να έχει ένα σκλαβωμένο κράτος), προπαντός εγρήγορση. Μην πέφτετε σε παγίδες, που συστηματικά στήνει η Άγκυρα! Μη συγχέετε ποτέ τον κομματικό φατριασμό, την πολιτικολογία, τον τηλεοπτικό τσαμπουκά, με την εθνική πολιτική. Μετά το «Μακεδονικό», προέκυψε μείζον θέμα στα ελληνοτουρκικά εξ αφορμής τους δυο στρατιωτικούς, που κατά λάθος πέρασαν στο τουρκικό έδαφος.

 Το ξανάπαμε: Οι αποικίες δεν έχουν εθνικά θέματα, κάνουν ότι τους διατάζουν τ’ αφεντικά τους. Οι ραγιάδες δεν μπορούν κατ’ ουσία ν’ ασκούν διπλωματική πολιτική. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο και αφού ο όχλος της Γκραικυλίας κοιμάται και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι πρώτο βήμα είναι η απελευθέρωση της χώρας από τους ξένους κατακτητές, αφού προτιμά τις αλυσίδες του Δ’ Ράιχ, ελέω Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, εφόσον το πολιτικό σύστημα είναι πάππου προς πάππου δοσιλογικό, περισώστε ό,τι μπορείτε, αν και σε εποχές παγκόσμιας κρίσης, όπως η σημερινή, όταν στον βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: