Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


 Γαϊτανάκι πολιτικού εμπαιγμού με υποσχέσεις για να αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού..




Σε ένα προκλητικό γαϊτανάκι υποσχέσεων και αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων γύρω από το αίσχος του «υπο-κατώτατου» μισθού για τους νέους εργαζόμενους και γενικά τους μισθούς των εργαζομένων επιδόθηκαν με απανωτές παρεμβάσεις τους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω του υπουργείου Εργασίας.

Τα κόμματα που ψήφισαν, υλοποίησαν και υλοποιούν τα μνημόνια προς όφελος του κεφαλαίου, αυτοί που με τους νόμους και τις παρεμβάσεις τους τσάκισαν και τσακίζουν τους μισθούς και συνολικότερα το εισόδημα των εργαζομένων, εμφανίζονται τώρα ως υπερασπιστές τους, με στόχο να παγιδεύσουν για άλλη μια φορά την εργατική τάξη, ενόψει της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

Το έναυσμα στην κοροϊδία έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο της ΔΑΠ, αφού υποσχέθηκε πρώτα στον επιχειρηματικό κόσμο «σοβαρή μείωση φόρων και εισφορών, όπως και νέες επενδύσεις», που θα έχουν ως αποτέλεσμα - όπως είπε - την μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες την επόμενη τριετία και τη δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας, «δεσμεύτηκε» για την κατάργηση του «υπο-κατώτατου» μισθού... αφού πρώτα γίνουν όλα τα παραπάνω και σε βάθος χρόνου! «Και τότε, με την ανεργία να μειώνεται και την απασχόληση να αυξάνει με βιώσιμο τρόπο, τότε δεν θα υπάρχει, προσέξτε αυτό είναι σημαντικό, κανένας λόγος για υπο-κατώτατο μισθό στους νέους. Δεσμεύομαι λοιπόν, ότι με τη δικιά σας εμπιστοσύνη, θα καταργήσουμε τον υπο-κατώτατο μισθό των 510 ευρώ και θα ισχύει ο ίδιος κατώτατος μισθός για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά, για το έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πιο... γαλαντόμα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τα στοιχεία για τους μισθούς που ανακοίνωσε η ΣΕΣ, δήλωσε πως «είναι ώρα για ουσιαστικά μέτρα. Οχι με προσωρινά μπαλώματα. Οπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι μόνο για ένα μέρος των εργαζομένων όπως "δεσμεύεται" η ΝΔ. Αλλά με την αύξηση του κατώτερου μισθού και τον προσδιορισμό του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Και με πλήρη επαναφορά της καθολικής εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους...». Ολα αυτά, από ένα κόμμα που μαζί με τη ΝΔ έριξε τους μισθούς στα Τάρταρα, ενώ το καλοκαίρι του 2015, ως «υπεύθυνη δύναμη», έβαλε πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το 3ο μνημόνιο. Από ένα κόμμα του οποίου οι δυνάμεις στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δίνουν τα «ρέστα» τους ενάντια στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις!

Στην πλειοδοσία «φιλεργατικότητας» έσπευσε να πάρει μέρος και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη επανέφερε τις αναφορές περί «προοπτικής αύξησης του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας», καταλογίζοντας στη ΝΔ τη μείωση του κατώτερου μισθού και τη θέσπιση του «υπο-κατώτερου» για τους νέους. Αυτό που δεν είπε το υπουργείο, βέβαια, είναι ότι όλα αυτά τα αίσχη τα διατηρεί στο ακέραιο εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βαθαίνοντας μάλιστα την αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος (π.χ. με τις απανωτές μειώσεις του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση του ΦΠΑ κ.λπ.), αλλά και προσθέτοντας νέα αντεργατικά μέτρα στη φαρέτρα των εργοδοτών, όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: