Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ

Εφιαλτικό το σκηνικό για Παναθηναϊκό - Λύση σε 10 μέρες ή υποβιβασμός! - Δεν περνάει η ευνοϊκή διάταξη UEFA - Media
 Λύση σε δέκα ημέρες ή αλλιώς υποβιβασμός..


Ακόμα πιο σκούρα γίνονται τα πράγματα για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Η σκέψη να ενσωματωθεί διάταξη της UEFA στον κανονισμό δεν περνά κι αν δεν βρει λύση σε 10 μέρες, παραμονεύει ο υποβιβασμός.


Πιο σοβαρός από ποτέ μοιάζει ο κίνδυνος του υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό.
Όπως μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, το «παράθυρο» που είχε βρεθεί ώστε να μην έχουν οι «πράσινοι» τη συγκεκριμένη κύρωση σε περίπτωση που δεν πάρουν άδεια, μοιάζει να είναι κλειστό.

Συγκεκριμένα, υπήρχε η σκέψη να ενσωματωθεί στον Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ η διάταξη του αντίστοιχου κανονισμού της UEFA (άρθρο 57), σύμφωνα με την οποία μπορεί να δοθεί μια τριετής περίοδος χάριτος-επιτήρησης σε κάποια ομάδα εφόσον υπάρχουν «ειδικές συνθήκες».
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να συμβεί, αφού απαγορεύεται να γίνουν τροποποιήσεις σε κανονισμό μεσούσης της σεζόν και σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις από τη δικαιοσύνη για τα μέλη της ΕΠΟ.

Κατόπιν τούτου, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος ως τις 31 Μαρτίου να έχει εξοφλήσει όλες τις οφειλές που είχε ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 ή έστω να τις έχει διακανονίσει.

Κι αν σε αυτό το διάστημα των 10 ημερών δεν το έχει καταφέρει (ή δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη λύση απ’ αυτές που αναζητούνται εντατικά απ’ όλες τις πλευρές) τότε θα είναι αντιμέτωπος με την ποινή του υποβιβασμού που προβλέπεται σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: