Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΝΟΒΑΡΤΙΣ-ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

΄
 Παίζεται η παράταση.. Οσονούπω σφυρίζει τη λήξη η κυβερνητική πλειοψηφία



Το τέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση «Novartis» προανήγγειλε χτες η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της τέταρτης κατά σειρά συνεδρίασης, όπου κυριάρχησαν ξανά τα επικοινωνιακά παιχνίδια ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην καλέσει μάρτυρες, παρά μόνο τα εννιά (ο Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται με την υπόθεση και αυτό όχι για την ουσία του ζητήματος, αλλά για να εκφέρουν γνώμη ως προς την ...αρμοδιότητα της Επιτροπής! Μετά απ' αυτήν την απόφαση, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και άλλοι δήλωσαν ότι αποχωρούν από την Επιτροπή.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλος προδιέγραψε τη λήξη των εργασιών μετά την κατάθεση των πολιτικών προσώπων, λέγοντας συγκεκριμένα: «Διαλεύκανση, φως και δικαιοσύνη έχουμε μόνο αν η υπόθεση πάει στη Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη. Βουλή σημαίνει εξάλειψη».

Η όλη εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ΚΚΕ, το οποίο είχε αποχωρήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τις παρελκυστικές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τα επικοινωνιακά παιχνίδια όλων, ενώ είχε αναδείξει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, άρα μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες, ακόμα και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί «ευθύνης υπουργών», χωρίς εμπόδια, χωρίς καμία δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: