Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥ


 
 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ REAL FM ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


 Πρόκειται για μια εκπομπή κατ’ όψιν αθλητικού περιεχομένου αλλά κατ’ ουσία κοινωνικοπολιτικού πειραματισμού. Υποχρεούμαι έτσι στο πλαίσιο της επαγγελματικής διαστροφής να παρακολουθώ κι αυτή όπως και πολλές άλλες γιατί συλλέγω δείγματα των λαϊκών προσανατολισμών αλλά και των προπαγανδιστικών παρεμβάσεων από τα πληκτρολόγια ή τα τηλεφωνικά κέντρα των παρακρατικών υπογείων. 


Συχνά το τελευταίο γίνεται κατά τρόπο χονδροειδή που σε θυμώνει. Χθες ήταν μια απ’ αυτές τις μέρες. Βγήκε κάποιος κύριος απροσδιόριστης οπαδικής επιλογής και υπό τύπον ερωτήματος απέδωσε στον υπόδικο Μαρινάκη χαρακτηριστικά κακουργηματικού τύπου. Αυτό ήταν. Αυτομάτως εισέβαλε ο μισθοφορικός στρατός του προέδρου του Ολυμπιακού και αφού τον κατακεραύνωσε εγκατέλειψε πίσω του χυδαίες απειλές που συσχετίζονταν με την δολοφονία του Στεφανάκου!! 

Βεβαίως αυτά τα τάγματα εφόδου είναι τόσο ηλίθια που δεν αντιλήφθηκαν πως έτσι αυτοαποκαλύπτονταν ως «προστάτες» του μεταμεσονυκτίου και πως ως εκ τούτου καμιά σχέση δεν έχουν με την μεγάλη μάζα (εξαιρείται η αλητεία των Τσουκαλάδων) των οπαδών της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου. 

Δημοφιλέστερης επειδή υπήρξε η ομάδα του λαού ιδία κατά τη δεκαετία του 1940 επισήμανα παρεμβαίνοντας, δεδομένου πως στο ποδοσφαιρικό της τμήμα είχε ενσωματώσει μια σειρά Εαμιτών αντιστασιακών όπως οι Δαρίβας ο Μουράτης και πέρα και πάνω απ’ όλα ο Νίκος Γόδας που εκτελέστηκε και τάφηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας στη βάση του μετεμφυλιακού μίσους από τους φασίστες με την σημαία του Ολυμπιακού στο φέρετρο. 

Κατ’ αντιδιαστολή πρόσθεσα άπαντες οι πρόεδροι πλην Γουλανδρή και Κόκκαλη όχι μόνον δεν διεύρυναν την αίγλη της λαϊκής αυτής ομάδας αλλά την συρρίκνωσαν καθιστώντας την από ομάδα του λαού ομάδα των Πόρσε Καγιέν στο πάρκινγκ του σταδίου Καραϊσκάκης. Απόδειξη η απουσία των οπαδών του από τις κερκίδες κάτι που δεν αποδίδεται αποκλειστικά στη οικονομική κρίση. 

Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός μου τόνισα για να επισημάνω πως δεν αποδέχομαι τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους ως καπετανάτα ενός μεγιστάνα αλλά μόνο εκείνους όπως η Μπάρτσα της λαϊκής βάσης και των εκλεγμένων προέδρων. Κατά συνέπεια ουδείς δικαιούται να επικαλείται και να εκμεταλλεύεται το Συλλογικό συναίσθημα των εκατομμυρίων οπαδών της ομάδας που την έχουν κάνει με ελαφριά πηδηματάκια από τις εξέδρες του Σταδίου Καραϊσκάκης όπως εγώ. 

Πολλώ δε μάλλον στον σημερινό στρατό των μίσθαρνων οργάνων της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας Ολυμπιακός που έχουν επιστρατευθεί στα πολιτικά και οικονομικα συμφέροντα του υπόδικου προέδρου και με την εξέδρα της θύρας 7 να φωνασκεί με το χρυσαυγίτικο σύνθημα NON POLITICAL CORRECT  αντιδρώντας στα συνθήματα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.. Τρανή απόδειξη πως από καιρό γίνεται προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης του κόσμου του Ολυμπιακού σε φασιστικές επιλογές δίχως η διοίκηση να τις έχει καταδικάσει. 

Όχι πως τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες ήταν αποκομμένες της πολιτικής. Πως άλλωστε.. Η πολιτική είναι πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα αφού και η ανάσα μας πολιτική πράξη είναι. Ερχόμαστε σε οικονομική συναλλαγή με τη φύση εισπνέοντας οξυγόνο και αποπνέοντας διοξείδιο του άνθρακα που εκείνη έχει ανάγκη. Και η οικονομία είναι ο θεμέλιος λίθος της πολιτικής. Αλλά τουλάχιστον αυτό δεν γινόταν τόσο απροκάλυπτα όπως συμβαίνει τώρα. 

Τούτων δοθέντων και εκπροσωπώντας αποκλειστικά τον εαυτό μου θα επανέλθω στις τάξεις του Ολυμπιακού όταν η ομάδα αποκτήσει δομή λαϊκής βάσης με εκλεγμένο πρόεδρο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: