Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ..ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



 Άλλη μια μάζωξη στη Πάτρα αυτή τη φορά για για την ...επιχειρηματικότητα των αεριτζήδων ..



Διεθνές συνέδριο με θέμα «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» διοργανώνεται από σήμερα Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στην Πάτρα. Στο συνέδριο, που αποτελεί άλλη μια φιέστα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, θα δώσουν το «παρών» κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ΑΕΙ - ΤΕΙ, καθώς και εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως στελέχη του Λευκού Οίκου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν ξαφνιάζει κανέναν η πρωτοβουλία αυτή της περιφερειακής αρχής, αφού σταθερά και μαζί με την κυβέρνηση πρωτοστατεί στην υλοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή. Φέρνει ως παράδειγμα την «εκμετάλλευση των γεωανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, Βόρεια Αφρική και ευρύτερη Μέση Ανατολή, από κοινού με διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με βάση και τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων - εξ ου και η παρουσία του Λευκού Οίκου στο Συνέδριο, η αναβάθμιση με πυρηνικά του Αράξου, η σιωπή του περιφερειάρχη για τους σχεδιασμούς αυτούς».

Ο λαός της Δυτ. Ελλαδας υποφέρει από την «ανάπτυξή» τους
 
Η ΚΟ του ΚΚΕ σημειώνει ότι το Συνέδριο αυτό είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι αντιμέτωποι με τα συντριπτικά ποσοστά της ανεργίας και με το «να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται στα νερά, με την αγωνία να μεγαλώνει για το πώς θα αντιμετωπίσουν το βαρύ χειμώνα που έρχεται, με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής».
«Είναι δεδομένο ότι στο βωμό της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, θα συνεχίζουν να θυσιάζονται τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί σε «υποδοχή» με οργάνωση και πάλη από το εργατικό κίνημα, με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: