Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ  ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας και τις απειλές για λιντσάρισμα που δέχεται ο εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ. Το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου στα γραφεία της εφημερίδας συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένα μέλη κομμάτων, κάθώς και έποικοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και εκτόξευαν ύβρεις και απειλές κατά του Λεβέντ με αφορμή ένα σκίτσο, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα. Ταυτόχρονα, άγνωστοι, απειλώντας ευθέως κατέθεσαν στεφάνια κηδείας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.

 Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας, πρόκειται για: «επίθεση που δέχεται η εφημερίδα και ο ίδιος προσωπικά από ακραία ισλαμιστικά στοιχεία εποίκων, υποδαυλιζόμενα και υποκινούμενα από το καθεστώς Ερντογάν».

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος διαβεβαίωσε τον Σενέρ Λεβέντ ότι οι Κύπριοι δημοσιογράφοι εκλαμβάνουν την επίθεση κατά της εφημερίδας ως επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας και ότι στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα του, στηρίζοντας τον αγώνα του και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και γραφής.

Θυμίζουμε ότι ο τουρκοκύπριος εκδότης και δημοσιογράφος έχει δώσει για δεκαετίες αγώνες υπέρ της επανένωσης της Κύπρου και έχει καταγγείλει τη δράση των ακραίων κύκλων, ενώ έχει αποκαλύψει και τα σχέδια της Τουρκίας, που, μέσω των εποίκων, επιχειρεί την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Σενέρ Λεβέντ και στέκεται δίπλα στους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: