Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

BITCOIN : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


BITCOIN : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Η οικονομία των αεριτζήδων..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος



 Δεν έχουν περάσει ούτε τρία εικοσιτετράωρα που έκανε τη πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο Chicago Board Options Exchange κι άρχισε το σοτάρισμα. Δηλαδή ο χρηματιστηριακός τζόγος επί της αξίας του αφού πρώτα αναρριχήθηκε η ισοτιμία του με το δολάριο στο εξωφρενικό ύψος των 15000 δολαρίων!!

Και ποιο; Ένα νόμισμα δίχως αντίκρισμα!
Ένα νόμισμα προϊόν αλγορίθμων που έδρα τους έχουν την Κίνα.
Ένα νόμισμα που παρά τον δήθεν σκεπτικισμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων το έχουν αγκαλιάσει σα νεογέννητο θείο βρέφος.

Θυμηθείτε με..
Θα επαναληφθεί το σύνδρομο της μανίας της τουλίπας του 17ου αιώνα όταν περιουσίες ολόκληρες πωλούνταν για την απόκτηση ενός βολβού της.
Κι όταν εν μία νυκτί η αξία του βολβού κατέρρευσε στα προ της δόλιας ανόδου επίπεδα είχαν ήδη χαθεί τεράστιες περιουσίες των λεγόμενων επενδυτών ή τυχοδιωκτών κατά την ταπεινή άποψή μου..

Το έκαναν οι χρηματιστηριακοί λύκοι και κατά τη πρόσφατη κρίση κεφαλαιοποιώντας σε εξωχώριους τραπεζικούς ομίλους τα επισφαλή δάνεια για να τα πουλήσουν ως επενδυτικά προϊόντα!!
Και το έκαναν επί του ασφαλούς δεδομένου πως ήλεγχαν εξ όσων αποδείχθηκε πολιτικά στρατιωτικά και οικονομικά τους φοβισμένους λαούς.

Αφού σε αυτούς απευθύνθηκε ο λογαριασμός της απίθανης οικονομικής απάτης με μια σειρά μνημονίων ή μέτρων.
 Σε αυτούς θα απευθυνθεί και όταν θα σκάσει η διαστημική φούσκα του bitcoin.. Αυτή είναι η οικονομία των αλγόριθμων που ανέτρεψε την Μαρξιστική θεωρία κατά τους φιλελέδες.

 Η οικονομία των αεριτζήδων..

ΥΣ:
Κουϊζ: Ποια είναι η διαφορά της οικονομίας που συναλλάσσεται με νομίσματα δίχως αντίκρισμα με εκείνη των παπατζήδων της πλατείας Ομονοίας κατά τη δεκαετία του 50 που αγοροπωλούσε στρέμματα στη θάλασσα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: