Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ;;;;

348a 
Ανωνύμου του Έλληνος

Άλλαξε το κοινωνικό σύστημα στην υφήλιο και στην Γκραικυλία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γεμίσαμε αρχάγγελους κάθαρσης και ηθικής, που επιδίδονται σε θεόσταλτα κηρύγματα! Μόλις σκάσει αβανταδόρικο θέμα στην εγχώρια, πρωτίστως στην διεθνή σκηνή, πετάγονται ως από μηχανής θεοί οι έχοντες πιο λερωμένη φωλιά, κουνούν δάχτυλο αλλήλους με θεατές τον ηλίθιο, διεφθαρμένο, δια της οθόνης ψεκασμένο όχλο. 


Για αυτό γίνονται αυτές οι βαρύγδουπες παραστάσεις. Πλαστοπροσωπίες και λαϊκισμοί για τα αυτονόητα με στόχο να τον κρατάνε στο ζυγό της υποτέλειας και της εκλογικής, κομματικής πελατείας. Ρε, μπας κι αλλάξαμε πολίτευμα;- αναρωτιέμαι βλέποντας «ξύλινα γράμματα» και... φλεγόμενες οθόνες με τα δήθεν αποκαλυπτικά κι απόρρητα στοιχεία παγκόσμιας φοροδιαφυγής;  

Ξαφνικά έπαθε κρίση συνείδησης ο... αθώος παγκόσμιος καπιταλισμός, στο πιο φρικτό, τελευταίο του στάδιο. Με οργή και έκπληξη ανακάλυψε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παράδεισους, πλυντήρια χρήματος και διαφθορά. Αποφάσισε να βάλει τάξη! Παπαγαλάκια του συστήματος, που αποκαλούνται κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι συνεταιρίστηκαν να κάνουν την βρώμικη δουλειά, κατ’ εντολήν των αφεντικών. Ο καλός πράκτορας δεν το ξέρει κι ο άριστος έχει πείσει εαυτόν και όχλον ότι θυσιάζεται για το καλό του λαού.

Εξέτασαν τα εν λόγω βαποράκια από διάφορες χώρες εκατομμύρια εγγράφων για ν’ αποκαλύψουν την (πασίγνωστη) παγκόσμια φοροδιαφυγή! Τραπεζικοί λογαριασμοί, εταιρικά συμβόλαια, καταστατικά, εμβάσματα, άλλες συναλλαγές, λίστες απόρρητες κι άλλα χαρτιά, που μυρίζουν 348bχρήμα

Ουδείς αναρωτιέται, πώς βρέθηκαν στα χέρια τους; Ποιος τα... πασάρει, για πoιο σκοπό; Μόδα η ερευνητική, τάχα, δημοσιογραφία, τόνους χαρτούρα βαφτίζεται με αβανταδόρικα και ξενικά – να εντυπωσιάζουν τους ανά την γη ιθαγενείς- ονόματα: Panama papers, Paradise papers. Δεν έχει τέλος η μιξοβάρβαρη ηλιθιότητα, που αφορά πράξεις προφανείς για το καπιταλιστικό δίκαιο. 

Είναι ηθικό;- αναρωτιόνται μαριονέτες του συστήματος, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι και άλλα ενεργούμενά του. Με πιάνουν ασυγκράτητα μέχρι δακρύων γέλια! Όταν πάνω από δύο δισεκατομμύρια στην γη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όταν κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν πριν κλείσουν τα τρία χρόνια, άθλιοι, χοντροθρεμμένοι κώλοι σκίζουν ιμάτια στα βρωμοκάναλα για το... νόμιμο και ηθικό; Φαντάζεστε να πάθει κρίση ηθικής ο καπιταλισμός και ν’ αυτοκτονήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: