Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΝΔ : ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ


Το δηλώνουν απροκάλυπτα και δίχως τον παραμικρό πολιτικό ενδοιασμό! 


Την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει, τάχιστα, μέτρα ενάντια στο οργανωμένο, εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις μορφές πάλης που αυτό επιλέγει, διατρανώνει η ΝΔ.


Χαρακτηριστικά όσα ειπώθηκαν χτες βράδυ στο 6ο προσυνέδριο του κόμματος, αφιερωμένο στην «καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων», στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν και αποτελέσματα ερωτηματολογίου που έθεσε η ηγεσία της ΝΔ.
Ενα από τα στοχευμένα ερωτήματα που τέθηκαν, με προκαθορισμένες απαντήσεις για επιλογή από τους συμμετέχοντες, ήταν το εξής:

«Ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει; Η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας» (εμφανίζεται από πλευράς ΝΔ να συμφωνεί το 93,6% των ψήφων) ή «Ορισμένες κοινωνικές αντιδράσεις (π.χ. καταλήψεις, αποκλεισμοί εθνικών οδών κ.λπ.) είναι ανεκτές, εφόσον αποτελούν τρόπο διαμαρτυρίας ατόμων και κοινωνικών ομάδων» (εμφανίζεται να απέσπασε μόλις το 6,4% των απαντήσεων)...

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο, έκανε λόγο για «γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας» από την «εγκληματικότητα», ενώ αξιοποιώντας τη δράση των γνωστών προβοκατόρικων μηχανισμών στα Εξάρχεια, είπε ότι «για τα ζητήματα αυτά χρειάζεται καρότο και μαστίγιο», ζητώντας «κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου έτσι όπως εφαρμόζεται από αυτήν την κυβέρνηση», επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, καθώς και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις άδειες των κρατουμένων.

Εξάλλου, βάζοντας πυλώνα της «καθημερινότητας του Ελληνα» και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσίασαν αποτελέσματα στο ερωτηματολόγιο, όπως ότι «για να βελτιωθεί η λειτουργία του Δημοσίου», χρειάζεται «αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών του» και «συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για αποτελεσματικότερες και φθηνότερες δημόσιες υπηρεσίες».

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην «αξιολόγηση» του Δημοσίου και των υπαλλήλων και υπεραμύνθηκε της «συνεργασίας» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην παροχή δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, που ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: