Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ

348c

Ανωνύμου του Έλληνος

Τί συμβαίνει με τα Paradise papers;- με τον τελευταίο μιξοβάρβαρο ορυμαγδό, που έριξε το σύστημα και για να καλύψει τραγικά προβλήματα του όχλου κάθε χώρας; Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Υπήρχαν και θα υπάρχουν ώσπου να διαλυθεί το καπιταλιστικό σύστημα (μη βιάζεστε, έρχεται ο Πατέρας Πόλεμος!) και που σε περιόδους παρατεταμένων κρίσεων παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Ενδοκεφαλαιακοί σκοτωμοί


Ούτε αυτοί είναι άγνωστοι. 

Ιδιαίτερα επώδυνοι σε φάσεις αστάθειας και ανακατατάξεων. Κατά καιρούς κάνει αλλαγή φρουράς το παγκόσμιο Κεφάλαιο αποσύροντας παλιά τζάκια και προβάλλοντας φρέσκα. Η φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα, τα εξωχώρια πλυντήρια, τα αργυρώνητα στελέχη και συμβόλαια, οι πάσης φύσεως ανταγωνισμοί, η διαφθορά, η επιδαψίλευση της εξουσία και πρωτοκλασάτων διαχειριστών της με άφθονο «λάδι» είναι οι βόμβες στα θεμέλιά της, αλλά συνιστούν την ουσία του Καπιταλισμού και άνευ τούτων, πώς να ζήσει, να κερδοσκοπήσει σπέρνοντας τάφους; Μαίνεται η εσωτερική μάχη για το ποιοι θα ελέγχουν τους μηχανισμούς με την... λογική: Καλά φάγατε τον αγλέουρα οι παλιοί, αφήστε και την νέα βάρδια καπιταλιστών, τις αναδυόμενες αγορές κι εξουσίες να κάτσουμε στο... τραπέζι! Οι... παλιοί αντιδρούν: Εμείς θα πάρουμε το τραπέζι στον τάφο μας!

Η κίνηση αυτή χρωματίζεται ζωηρά από την μεγάλη, παρατεταμένη και αγιάτρευτη κρίση, που απειλεί να πλήξει ακόμα και κολώνες ή διαχειριστικές τακτικές, που έως τώρα θεωρούνται θέσφατα. 

Σε κάθε σύστημα (με την συμπαντική, φιλοσοφική, οικονομική, κοινωνική διάσταση) το νέο, που κοιλοπονάται στο παλιό, έρχεται μια στιγμή και τρώει τον γονιό του. Όταν το σύστημα και το περιβάλλον ανάπτυξής του είναι σάπιο, επηρεάζεται η γέννηση και πορεία του καινούριου. Αν επιβιώσει, ανδρώνεται και σκοτώνει το παλιό, ώσπου να πάρει την θέση του και να γεννήσει δυνάμεις, που θα το ανατρέψουν. Αν στην πρώτη ηλικία το νέο καταβροχθιστεί από το παλιό, αρχίζει νέος αγώνας ανανέωσης του εν λόγω συστήματος, πλην υπό όρους δυσμενέστερους. Έτσι προχωρά το σύμπαν και δεν μπορεί ν’ αποτελεί εξαίρεση μισή του, ο άνθρωπος και η οικονομία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: