Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΤΟΞ !!

botox
 Κρίση; Ποια κρίση!! Ένας κόσμος που αξιολογεί  το περιττό -ναρκισσισμό -υπεράνω του αναγκαίου- διατροφή παιδεία υγεία-, τότε ο κόσμος αυτός είναι τόσο άσχημος που μόνον ένα χειρουργείο του είναι χρήσιμο. Αυτό που θα του αφαιρέσει τη σήψη από το κεφάλι..

 ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΞΙΝΗΣ



Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (23/7) με τίτλο «Χρυσωρυχείο της τοξίνης» σημειώνει; «Στην Ελλάδα της κρίσης, έναν χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο, τα νούμερα έδειχναν ότι αντιστοιχούσαν 2,8 εφαρμογές μπότοξ ανά 1.000 κατοίκους, επίδοση που μας έφερε δεύτερους μετά τη Νότια Κορέα στην παγκόσμια κατάταξη».

Όσο δε  αφορά την γενικότερη εικόνα τόνιζε: «Η παγκόσμια βιομηχανία του μπότοξ έκανε τζίρο 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να φτάσει τα 2,9 το 2018». Εδώ προφανώς γίνεται λόγω κυρίως για το μπότοξ που δεν γίνεται για ιατρικούς λόγους και στο μεγαλύτερο ποσοστό του αφορά γυναίκες..

Φυσικά αυτό είναι μία ενδεικτική πλευρά της περίφημης «βιομηχανίας της ομορφιάς». Σύμφωνα με το Forbes η «βιομηχανία» αυτή (δηλαδή εταιρείες που ασχολούνται με προϊόντα καλλωπισμό) είχαν συνολικές πωλήσεις 445 δισ. το 2016.

Στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε όλα είναι εμπορεύματα. Το ίδιο συμβαίνει και με την «ομορφιά» είτε αφορά τη διατήρησή της, είτε την απόκτησή της.

Άλλωστε τα  «μηνύματα» που προβάλλει με τους μηχανισμούς το σύστημα είναι ότι οι γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να μοιάσουν τα μοντέλα και τηλεοπτικές διασημότητες που σπαταλούν το χρόνο τους σε ατέρμονες δίαιτες, γυμναστήρια, οίκους μόδας και ινστιτούτα αισθητικής για να παρουσιαστούν ως οι τέλειες γυναίκες, οι γυναίκες «που δεν τις αγγίζει ο χρόνος». Η περίφημη «γυναικεία ψυχολογία» γίνεται έρμαιο της καλά οργανωμένης διαφήμισης στο όνομα της ωραιοπάθειας και της ματαιοδοξίας…

Ένας κόσμος «φανταστικός και ονειρεμένος» που τα πρότυπα του απαιτούν φυσικά και ανάλογες «θυσίες» με «θύματα» όμως όχι μόνο γυναίκες (και εδώ είναι και το πρόβλημα…) των ανώτερων κοινωνικών τάξεων…

Ένας κόσμος όμως βαθύτατα «φθηνός» από αξίες και ιδανικά, ένας κόσμος «σάπιος» που προσπαθεί να «κρύψει» με  τεχνητό τρόπο ότι έχει «γεράσει» γι’αυτό και δεν αρκεί το «μπότοξ» για να τον γιατρέψει, αλλά απαιτείται η ριζική ανατροπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: