Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΤΑΠ: Απασφάλισε το απερχόμενο Δ.Σ εναντίον της Κονιόρδου - Media
 ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΠ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



 Όσοι «…αναλαμβάνουν «ηθικές δεσμεύσεις(!)» απέναντι σε εκβιαστές που απειλούν να κλείσουν την Ακρόπολη, για να μην ασκηθεί έλεγχος στις υπερωρίες τους οφείλουν να απολογηθούν για τη στάση τους απέναντι στον Ελληνα πολίτη»


Ανέβηκαν οι τόνοι στις σχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με την απελθούσα διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.  Η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, να απολύσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η απομακρυνθείσα πρόεδρος Ασπασία Λούβη και τα μέλη του απερχόμενου Ταμείου, επισημαίνουν ότι η πολιτική της εξυγίανσης του Ταμείου δεν συμπεριλαμβανόταν στις φιλοδοξίες της νέας υπουργού Πολιτισμού κάνοντας παράλληλα λόγο για «απόλυτη παράνοια». Επίσης, στο ίδιο ανακοινωθέν επισημαίνουν ότι σημείο τριβής στις σχέσεις με την κ. Κονιόρδου, αποτέλεσε η  εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο εκσυγχρονισμός των κυλικείων και ο εξοπλισμός των πωλητηρίων.

Ως ένα από τα θέματα που έφερε σε τεντωμένο σχοινί, τις σχέσεις του απερχόμενου ΤΑΠ με την κ. Κονιόρδου, ήταν η διαχείριση του θέματος των αρχαιοφυλάκων και την πρόβλεψη που υπάρχει στον νέο Οργανισμό του ΤΑΠ οι υπερωρίες τους, οι οποίες αγγίζουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό «των 17 εκατομμυρίων ευρώ για το 2017», σύμφωνα πάντα με το ανακοινωθέν της απελθούσας διοίκησης του ΤΑΠ, να πληρώνονται και να ελέγχονται από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι από το Ταμείο Απαλλοτριώσεων, όπως συμβαίνει σήμερα.

Επίσης, κατηγορούν την κ. Κονιόρδου πως έχει μπλοκάρει τον Οργανισμό γιατί έχει «δεσμευτεί απέναντι στους αρχαιοφύλακες». «Οι μάσκες έχουν πλέον πέσει… Η εξήγηση για την αντικατάσταση του Δ.Σ. του ΤΑΠ πρέπει να αναζητηθεί μέσα από τις απερίφραστες δηλώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των αρχαιοφυλάκων ΠΕΥΦΑ που έχει μπλοκάρει τον Οργανισμό του ΤΑΠ για έναν και μόνο λόγο, για τις υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων».

Για την επίμαχη διάταξη αναφέρεται στο ανακοινωθέν:

«…Πέραν του εξορθολογισμού στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος συνεπάγεται και τον έλεγχο των υπερωριών των αρχαιοφυλάκων που σήμερα καταβάλλει το ΤΑΠ κατευθείαν στους φερόμενους ως δικαιούχους, χωρίς να μπορεί να τους ασκήσει έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχαιοφύλακες κάνουν προειδοποιητικές απεργίες. Η τελευταία μάλιστα ανεστάλη, γιατί μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές του συγκεκριμένου κλάδου εξασφάλισαν από την υπουργό τη συμμετοχή τους σε ομάδα εργασίας (sic) για…τη σύνταξη νέου οργανισμού του ΤΑΠ!».


Αναφερόμενο το απερχόμενο Δ.Σ  στην κ. Κονιόρδου χωρίς να την κατονομάζει, θέτει το ερώτημα αν όσοι «…αναλαμβάνουν «ηθικές δεσμεύσεις(!)» απέναντι σε εκβιαστές που απειλούν να κλείσουν την Ακρόπολη, για να μην ασκηθεί έλεγχος στις υπερωρίες τους οφείλουν να απολογηθούν για τη στάση τους απέναντι στον Ελληνα πολίτη».


Ο απολογισμός

Στο ίδιο ανακοινωθέν η  απελθούσα διοίκηση του ΤΑΠ, αναφέρει ότι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων έχει χαρακτηριστεί ως η «ατμομηχανή του υπουργείου», καθώς συνεισφέρει με πολλά εκατομμύρια ετησίως στον πενιχρό προϋπολογισμό του. Τα έσοδά του θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσια αν είχαν επιλυθεί δυσλειτουργίες δεκαετιών. Παρά τη δριμύτατη κριτική που ασκεί στην κ. Κονιόρδου, τα πρώην μέλη του ΤΑΠ, πλέκει το εγκώμιο του κ. Ξυδάκη  λέγοντας ότι «το απερχόμενο Δ.Σ. χρωστάει πολλά στον πρώην υπουργό για τη μορφή της σύνθεσής του που φρόντισε να είναι απαλλαγμένη από συνδικαλιστικές αγκυλώσεις»- αλλά και για τον πρώην υπουργό κ. Μπαλτά για «την απόλυτη πολιτική στήριξη για να προχωρήσει το έργο της εξυγίανσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: