Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ 250000 ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΆΤΣΙΝέο χαράτσι για 250000 
αυτοαπασχολούμενους..


Νέο αναδρομικό «χαράτσι» έρχεται για 250.000 αυτοαπασχολούμενους (μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς). Εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Εργασίας θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να πληρώσουν, πέρα από τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, και εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%) για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου.

Ενδεικτικό των καθυστερήσεων του υπουργείου είναι ότι μόλις χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο για τον προσδιορισμό των εισφορών επικούρησης, οι οποίες ανέρχονται στο 7% και εφάπαξ στο 4%. Και οι δύο αυτές εισφορές θα επιβληθούν επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος των επαγγελματιών.

Επειδή τα αναδρομικά για το οκτάμηνο θα αυξήσουν κατά πολύ τον μηνιαίο λογαριασμό, κυκλοφορούν σενάρια για τμηματική καταβολή σε τέσσερις δόσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ήδη καταβαλλόμενες εισφορές διαμορφώνονται σε 20% υπέρ της κύριας σύνταξης και 6,95% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Εφόσον από τον επόμενο μήνα ή το αργότερο τον Οκτώβριο συνυπολογιστούν και οι εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%), τότε η επιβάρυνση θα ανέλθει σε 37,95%. Αν τελικά ισχύσει το σενάριο των τεσσάρων δόσεων, τότε για τους επόμενους τέσσερις μήνες δικηγόροι και μηχανικοί θα επιβαρύνονται με κάτι λιγότερο από 60% επί του εισοδήματός τους.


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: