Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΈΛΕΙΑΣ..


ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΈΛΕΙΑΣ..


Στα τέσσερα η κυβένηση Σύριζα Ανέλ ενώπιον των απαιτήσεων  που προβάλλει η χυδαία μειοψηφία της ημεδαπής και αλλοδαπής χλιδής..




Την ώρα που η κυβέρνηση , επιβεβαιώνοντας το «ταξικό πρόσημό» της κατακρεουργεί τον λαό σπεύδει να ικανοποιήσει μια σειρά από αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα μεγαλύτερες και προκλητικότερες φοροαπαλλαγές και για σταθερό - ευνοϊκό «φορολογικό περιβάλλον», για τη διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και την προσέλκυση κεφαλαίων στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, αξιοποιώντας τα φορολογικά «εργαλεία» και για την αναδιανομή και τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής «πίτας» σε μια σειρά από κλάδους.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία αλλά και τα κυβερνητικά πανηγύρια για το ότι τα μισά σχεδόν αιτήματα επιχειρήσεων που κατατέθηκαν για έγκριση στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου αφορούν τη φοροαπαλλαγή των επενδύσεων κατά 100%!

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη προκλητικές φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει το κεφάλαιο και μπαίνουν πλάι σε όλα τα υπόλοιπα, όπως τις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και την «εθελοντική» φορολόγησή τους - χαρτζιλίκι που ανανέωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, την κατάργηση των φορολογικών επιβαρύνσεων από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων που προβλέπεται δίπλα στα υπόλοιπα κίνητρα του λεγόμενου «εξωδικαστικού μηχανισμού», τις «διευκολύνσεις» σε άλλα τμήματα του κεφαλαίου, όπως π.χ. την «ευνοϊκή» φορολόγηση των τουριστικών ομίλων, τις πρόσφατες αποφάσεις για άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους μεγαλοεξαγωγείς, το ειδικό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη λεγόμενη «Ελεύθερη Ζώνη» του ΟΛΠ, τις «σκέψεις» για μείωση της φορολογίας στο 20% για τα καζίνο και τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι με το νέο νόμο για τα κανάλια θα μειωθούν οι φόροι για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, υπό τον όρο ότι δεσμεύονται να στηρίξουν οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία, κ.ο.κ.

Σε όλα αυτά μπορεί να προσθέσει κανείς και τις δεσμεύσεις του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ανακοίνωσε καταρχάς την επικείμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 26% από το 29% που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: