Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ OBAMACARE...

Δεν του "βγήκε" του Τραμπ- Η απόσυρση του Obamacare δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους - Media
 ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ OBAMACARE...Εσείς τώρα θαρρείτε τι!! Πως έπιασε ο πόνος τους καπιταλίστες για την κατάσταση της υγείας των αστέγων και των εξαθλιωμένων; Το black out του Λος Άτζελες θυμήθηκαν και τρομοκρατημένοι εμπρός στη καθολική εξέγερση έκαναν βήματα οπισθοπορείας.. Περί τακτικισμού προκειται..


Μια πρόταση νόμου που καλούσε για την απόσυρση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστό ως "Obamacare"), βασικό έργο μηνών για τους Ρεπουμπλικανούς, απέτυχε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει όταν εννιά γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν.

Την Τρίτη, η Γερουσία είχε ψηφίσει να ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφιση για την απόσυρση και τμηματική αντικατάσταση του νομοσχεδίου υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά την απουσία συνολικής πρότασης ή νομοσχεδίου.

Σε μιά προσπάθεια να κατευνάσουν τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς που ανησυχούσαν για την έλλειψη σχεδίου στη θέση του Obamacare, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε μία τροποποίηση που εισήγαγε μια αύξηση 100 δις δολαρίων επιπλέον για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κάλυψης υγείας των συνταξιούχων. Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλους τους Δημοκρατικούς και αρκετούς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Στην τελική ψηφοφορία χθες (ξημερώματα ώρα Ελλάδας σήμερα) για την απόσυρση συνολικά του Obamacare, 57 γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον και 43 υπέρ.

Εάν το σχέδιο είχε εγκριθεί, θα έφερνε μεγάλες μειώσεις στην κάλυψη υγείας των συνταξιούχων και σε πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης των φτωχών Αμερικανών, και θα μείωνε τις επιδοτήσεις οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.
Η σημερινή απόφαση αποτελεί μία από αρκετές ψηφοφορίες που αναμένονται αυτή την εβομάδα, για την απόσυρση ή αντικατάσταση τμημάτων του Obamacare.

Πηγή: Reuters με στοιχεία από το CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: