Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ (!!) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ..


 ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ (!!) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ..


Ποιος ;;; Ο λαός ή οι δραγάτες της άνευ ιστορικού προηγούμενου λεηλασίας του; Καμαρώστε τους.. Οι επιλογές σας τροφοδοτούν το θράσος τους..Ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα επικρατεί στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με τον πρόεδρο του, Θεόδωρο Φέσσα να διευκρινίζει ότι η αισιοδοξία του πηγάζει από το γεγονός -όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι τα κόμματα που κυβερνούν ή θα κυβερνήσουν την Ελλάδα, υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, εννοώντας δηλαδή ότι θα συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί.


«Όλα δείχνουν καλύτερο μέλλον» για τους επιχειρηματικούς ομίλους ανέφερε ο Θεόδωρος Φέσσας στην παρουσίαση της ετήσιας έρευνας του ΣΕΒ για το επιχειρηματικό περιβάλλον, «Ο σφυγμός του επιχειρείν». Επικαλέστηκε το γεγονός πως όλα τα αστικά κόμματα θα κάνουν αυτό που υπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και όλοι έχουν καταλάβει ότι εφόσον βρισκόμαστε μέσα σε ένα σκληρό νόμισμα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, να δημιουργήσουμε και να παράγουμε αξία».

Η έρευνα του ΣΕΒ που έγινε μεταξύ των επιχειρήσεων «καταγράφει ότι, κατά την εκτίμηση των ελληνικών επιχειρήσεων, η αγορά αρχίζει μεν να σταθεροποιείται, χωρίς ωστόσο να έχει πειστεί ότι η χώρα θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη». Επιπλέον, «οι επιχειρηματίες δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των δικών τους επιχειρήσεων (54,8% αναμένουν ότι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησής τους θα παραμείνει σταθερή ή θα βελτιωθεί και 79,8% εκτιμά ότι το προσωπικό τους θα παραμείνει σταθερό ή και θα αυξηθεί), συγκριτικά με τις προοπτικές της χώρας (μόνο το 40,7% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια), αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες της παρατεταμένης ύφεσης».

Ωστόσο, επισημαίνεται πως οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της κάθε επιχείρησης εξαρτώνται από τον κλάδο δραστηριοποίησης και το μέγεθός της. Κλάδοι όπως «οι κατασκευές και το εμπόριο συνεχίζουν να πλήττονται δυσανάλογα, την ώρα που οι οργανωμένες επιχειρήσεις της μεταποίησης με εξαγωγική δραστηριότητα, του κλάδου των υπηρεσιών και μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού διαβλέπουν, ήδη, καλύτερες προοπτικές». Συμπερασματικά, «η έρευνα επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, οι μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες επιχειρήσεις έχουν αυξημένη ανθεκτικότητα στην κρίση, καθώς και καλύτερες προοπτικές ανάκαμψης» που σημαίνει ότι το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων είναι προδιαγεγραμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: