Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



Οι Νατοϊκοί λακέδες της χώρας έχουν υπ' όψιν τους ποιος κατέχει τον Θερμοβορικό πατέρα όλων των μη πυρηνικών βομβών και τι καταστροφές επιφέρει.. Πέντε υπερπαρκούν για να εξολοθρευτεί ο λαός από τον χάρτη.. Από μία σε κάθε περιφέρεια και η τελευταία στη Κρήτη δώρο..




Με αναβαθμισμένη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται άλλη μια ΝΑΤΟική άσκηση στα σύνορα με τη Ρωσία, σε έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, υπηρετώντας το στόχο γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης.

Πρόκειται για τη φετινή εκδοχή της πολυεθνικής ναυτικής άσκησης «Sea Breeze», που διεξάγεται στο διάστημα 10 - 22/7 στη Μαύρη Θάλασσα, έχοντας για βάσεις εκκίνησης λιμάνια και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές της Ουκρανίας. Να σημειωθεί πως η άσκηση γίνεται στον απόηχο επισκέψεων, τις προηγούμενες μέρες, στο Κίεβο, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, και του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνεμπεργκ, για επαφές με την ουκρανική κυβέρνηση, παρακολουθείται δε στενά από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

«Φιλοξενώντα έθνη» της άσκησης προβάλλουν οι ΗΠΑ και Ουκρανία. Μετέχουν εναέριες, χερσαίες, ναυτικές και αμφίβιες Δυνάμεις, από 16 κράτη, συγκεκριμένα από Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδά, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι η συνολική δύναμη σε προσωπικό φτάνει τις 3.000 στελέχη, με τους 800 να είναι ναύτες, στρατιώτες και πεζοναύτες των ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά τα μέσα μετέχουν πλοία από ΗΠΑ, Γεωργία, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία, ένα υποβρύχιο από την Τουρκία, και χερσαίες και ειδικές δυνάμεις από διάφορες χώρες, όπως η Γεωργία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.

Οπως λέγεται από τα κεντρικά του 6ου Αμερικάνικου Στόλου, που επιτηρεί Ευρώπη και Αφρική, η «Sea Breeze 2017», αποτελεί «τη μεγαλύτερη και πιο σύνθετη εκδοχή μέχρι στιγμής της άσκησης», που γίνεται κάθε χρόνο ως «ετήσια επαναλαμβανόμενη πολυεθνική άσκηση που επικεντρώνεται σε ποικίλα πεδία πολέμου που περιλαμβάνουν ναυτικές επιχειρήσεις αποτροπής, αντιαεροπορική άμυνα, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, τακτικές ελέγχου βλαβών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και αμφίβιες επιχειρήσεις».

Χαρακτηριστικά δε των στοχεύσεων είναι και τα όσα λέγονται για το ότι η άσκηση «έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ευελιξία και τη διαλειτουργικότητα, να ενισχύσει τις ικανότητες συνδυασμένης απόκρισης και να επιδείξει αποφασιστικότητα μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και των δυνάμεων των εταίρων να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου», δίνοντας το περίβλημα συμμετοχής χωρών στον άμεσο περίγυρο της Ρωσίας, στις οποίες επιθυμεί να διεισδύσει βαθύτερα το ΝΑΤΟ στην ενδοϊμπεριαλΑιστική αντιπαράθεση για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Εκπαιδευτές από το ΚΕΝΑΠ
 
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η ελληνική συμμετοχή συνίσταται σε παρουσία ενός στελέχους στο κεντρικό επιτελείο της άσκησης και, το σημαντικότερο, με αποστολή στην Ουκρανία ομάδας εκπαιδευτών από το περιλάλητο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, το κέντρο του ΝΑΤΟ στη Σούδα που εκπαιδεύει στελέχη της λυκοσυμμαχίας και «εταίρων» χωρών σε ζητήματα «θαλάσσιας ασφάλειας».

Η αποστολή τους στην Ουκρανία να παράσχουν τέτοιες υπηρεσίες εκπαίδευσης και εκτός συνόρων αναδεικνύει περίτρανα την πρεμούρα των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να διεκδικήσουν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στις κλιμακούμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις όπως εκδηλώνονται σε όλο το τόξο από τη Βαλτική και την Κριμαία, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: