Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 Καταπέλτης επί των φασιστοειδών η κατάθεση του φωτορεπόρτερ Μενέλαου Μυρίλλα


Με την κατάθεση του φωτογράφου - φωτορεπόρτερ Μενέλαου Μυρίλλα συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Και αυτός ο μάρτυρας κατέθεσε για την επίθεση των χρυσαυγιτών σε συναδέλφους του φωτορεπόρτερ, τον Ιούλη του 2014, τη μέρα που έγινε η μεταγωγή του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού στο Εφετείο Αθήνας για να απολογηθούν.

Αναφέρθηκε στην επίθεση χρυσαυγιτών στην φωτορεπόρτερ Λουίζα Γουιλελμάκη, στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο, που υπέστη και σφοδρό χτύπημα με την αρβύλα στο πρόσωπο και, όπως είπε ο μάρτυρας, «αν έτρωγε άλλη μία θα είχε μείνει». Χαρακτηριστική η φράση των χρυσαυγιτών «φύγετε, μην τραβάτε», σημείωσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Το έχω ξανακούσει σε διάφορα ρεπορτάζ το "μην τραβάς" (...) στο μόνο που επέτρεπαν τη φωτογράφιση είναι η εκδήλωση για τα Ιμια. Εκεί είναι ένα καλά μελετημένο σόου».

Για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, με τα μαύρα ρούχα και τους μαιάνδρους, επισήμανε: «Ηταν ακροβολισμένοι και ελέγχανε όλη την περιοχή. Είχαν έναν άνθρωπο σε κάθε γωνία, ήταν παραταγμένοι (...) αν έχεις πάει στρατό μπορείς να καταλάβεις».

Νωρίτερα κατέθεσε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος, που υπέστη επίθεση από χρυσαυγίτες, όταν βρέθηκε για ρεπορτάζ στο Νέο Ηράκλειο, σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, με το τηλεοπτικό συνεργείο ακολούθησε την πορεία χρυσαυγιτών από τα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προς το νεκροταφείο, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος κ.ά.

«Ημουν εγώ, ο οπερατέρ. Δεν ήθελαν να τραβήξουμε κάποια πλάνα (...) Τότε εμφανίστηκαν τρία άτομα που ήρθαν από τον κύριο όγκο της πορείας. (...) Ενας από αυτούς, ο πιο σωματώδης, με έπιασε κι άρχισε να βρίζει και να χτυπάει. Χτύπησε και τον οπερατέρ κι εμένα (...) Με μπουνιές. Το αυτί μου είχε αιμορραγία (...)». Κατέθεσε, επίσης, ότι ήταν παρών ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που παρακολουθούσε εντελώς αδιάφορα. Ο μάρτυρας, που καλύπτει ειδησεογραφικά τη Χρυσή Αυγή από το 1995, περιέγραψε τον φασιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δημοσιογράφοι. «Υπήρχε ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας (...) ένα κλίμα ότι θέλουν να ορίζουν τα πράγματα...», ανέφερε σχετικά.
  • Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, χτες, η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (ηθική αυτουργία) σε βάρος Αφγανού μετανάστη στον Αγιο Παντελεήμονα στις 16/9/2011. Με την ίδια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν και οι δύο άλλοι χρυσαυγίτες, Γιώργος Μαρκουλάκης και Γιάννης Λουκιανός, ως φυσικοί αυτουργοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους. Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: