Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

337a 
 Ανωνύμου του Έλληνος

Θ’ άφηνε η αδέκαστος δικαιοσύνη το παιχνίδι της στήριξης των ξένων αφεντικών της Γκραικυλίας; Πώς να μην κοιμόμαστε ήσυχοι, αφού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι θεραπαινίδα του Καπιταλισμού, του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και του Παγκόσμιου Κεφαλαίου

Θα έκανε εξαίρεση στην Αποικία; Κι άσε δραχμιστές και άλλους γραφικούς συνωμοσιολόγους να ονειρεύονται στο ξύπνιο τους, όταν ο όχλος κοιμάται όρθιος και καμαρώνει, που ανήκει στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ασκήθηκε δίωξη (για τα μάτια του κόσμου;) σε μέλη του Δ. Σ. του ΤΑΙΠΕΔ σε βαθμό κακουργήματος. Τ’ αφεντικά το πρωί απείλησαν ότι δεν έχει πρεζοδόση, χωρίς να ρυθμιστεί αυτό το προαπαιτούμενο! Ό,τι θέλουν να περάσουν αλυσίδα στον σβέρκο του ραγιά οι ξένοι δυνάστες το βαφτίζουν «προαπαιτούμενο» και το κράτος των εγχώριων γερμανοτσολιάδων σπεύδει να το... διορθώσει.

Από μηχανής θεός ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα πριν δύση ο ήλιος και δόθηκαν άσπιλες περιστέρες οι κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ. Όταν η εργοδοσία σου χρωστά πέντε – δέκα μηνιάτικα, δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή της σύμβασής σου, πρέπει να κάνεις τον χαζό και να δουλεύεις ως καλός σκλάβος, σαν να είσαι πληρωμένος. 

Η δικαιοσύνη έδωσε πάλι ρηξικέλευθη λύση υπέρ του κεφαλαίου. Αυτό το τελευταίο σίγουρα είναι συμπτωματικό. Στον ιδιωτικό τομέα είναι συνταγματικές οι απολύσεις και οι μειώσεις αποδοχών, γιατί διαφορετικά στερείται στους κηφήνες – αφεντικά η δυνατότητα εξυγίανσης των επιχειρήσεών τους μέσω μείωσης του εργατικού δυναμικού – απεφάνθη ο Άρειος Πάγος- μια και είναι συνταγματική η κατάργηση της ρήτρας μονιμότητας. Σιγά – σιγά καλλιεργείται το έδαφος και για να καταργηθεί η μονιμότητα του δημόσιου τομέα. Στην επόμενη αξιολόγηση, στο επόμενο Μνημόνιο. Είπαμε, προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: