Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙΑΔΑ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Συστημική συμπαιγνία.. Κάθε φορά που έχει ζόρια ο Σύριζας και οι συν αυτώ Πασοκονεοδημοκράτες στήνουν και ένα σκηνικό ιεράς εξέτασης στο άντρο του πολιτικού Μεμφιστοφελή. Το κοινοβούλιο.. Το σενάριο πάντα πληκτικά το ίδιο. Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Οι πρωταγωνιστές όμως διαφέρουν κατά περίπτωση.

 Guest star στη νέα τους εκδοχή είναι ο Μπαρουφάκης.. Εκείνος ο γνωστός που παρ’ ολίγον θα έσπρωχνε τη χώρα στον "γκρεμό της …εθνικής της ανεξαρτησίας"... 

Το κατά πόσον αυτό το αμερικανοτραφές υβρίδιο της θεωρίας των παιγνίων είχε κατά νου την εθνική ανεξαρτησία, όταν δήλωνε ευθέως και ευθαρσώς, πως η υιοθέτηση  του παράλληλου νομίσματος, ήταν στοιχείο στήριξης της παραμονής και όχι της εξόδου από την ΟΝΕ, μόνο όσοι τον εγκαλούν και οι πέραν του Ατλαντικού μέντορές του το γνωρίζουν. 

Εγκαλείται ωστόσο.. Για να δοθεί σε αυτόν ακόμη μια ευκαιρία δηλώσεων υποταγής στο ευρωχαμαιτυπείο και στους εγκαλούντες, η έξοδος όχι από το ευρώ, αλλά από την πολιτική ανυπαρξία τους. 

Προσκυνημένοι κατά συρροή και εξακολούθηση με τις υπογραφές τους να φιγουράρουν στην ούγια όλων των μνημονίων, επιχειρούν να στήσουν ακόμη μια παραπλανητική παράσταση των πραγματικών αιτίων μιας καπιταλιστικής κρίσης.. Μιας κρίσης που της φόρεσαν τη μπούργκα του χρέους για να κρυφτούν πίσω από αυτή οι ενοχές τους.. . Και τι προσχηματίζονται; 

Ό,τι το παπατζιλίκι του Σύριζα πουλούσε δια του δημοψηφίσματος σαν προέκταση των αριθμημένων Ζαπείων του Σαμαρά . Πως ναι μεν δεν θέλουμε τα μνημόνια, αλλά δε, πρόκειται περί αναγκαίου κακού εν ονόματι της παραμονής μας στο ευρωμπορντέλο. Το ότι ο λαός δια της απάντησής του δήλωσε σαφώς και κατηγορηματικά πως το κακό το βλέπει, το αναγκαίο δεν βρίσκει που είναι, μάλλον τους άφησε παγερά αδιάφορους.

Είναι δε τόσο κανάγιες που ενώ γνώριζαν τις έμμεσες ή και άμεσες απειλές και εκβιασμούς, πως σχέδια νομισματικής προσαρμογής ανάλογα του Μπαρουφάκη, προετοίμαζε αυτοπροσώπως και ο ανάπηρος σώματι και ψυχή Σόϊμπλε, σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα όπως ένας Γερμανός τουρίστας σε περίοδο κατοχής.  Επειδή στο σημαίο αυτό βρίσκεται το μυστικό της επανεμφάνισης Μπαρουφάκη επί της καθεστωτικής σκηνής. Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που θα λειτουργήσει επικουρικά, στη συνολική επιστράτευση των δυνάμεων εκείνων που πάση θυσία θέλουν τον λαό γονυκλινή στη νέα σκλαβιά. 

Τα άλλα είναι ήδη γνωστά και ήδη ξεκίνησαν: Οι δημοσκοπήσεις και οι κατά καιρούς προτάσεις ή και συμπράξεις ακόμη σε εθνικές κυβερνήσεις που: Θα εξακολουθήσουν την βίαιη αναδιανομή του λαϊκού εισοδήματος. Επειδή η καθεστωτική αλητεία μπορεί να βλέπει το χρήμα αφ’ υψηλού αλλά δεν το χάνει ποτέ από τα μάτια της..

Δεν υπάρχουν σχόλια: