Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΜΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΥΝΑΝ


 Μάρτυρας αποκάλυψε παρεμβάσεις του Σαμαρά και το έναυσμα για μια ακόμη άσφαιρη ανταλλαγή πυρών εδόθη..


«Μύλος» επικράτησε και χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014, με τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα και τη σκανδαλολογία να «χτυπάνε κόκκινο», προκειμένου να αφήσουν συνειδητά στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι η επιχειρηματική δράση σε αυτόν τον τομέα που αφορά την ίδια τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Πρώτη αφορμή έδωσε η συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη μεταξύ του προέδρου της Εξεταστικής Αντ. Μπαλωμενάκη και του πρώην προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Κ. Κρέτση, δηλαδή ένα 24ωρο πριν ο δεύτερος καταθέσει ως μάρτυρας στην Επιτροπή. Ετσι όταν ο Κ. Κρέτσης ως μάρτυρας χτες έκανε λόγο για παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» κατ' εντολή της Τράπεζας Πειραιώς, η αντιπαράθεση εκτινάχθηκε, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «προσυνεννόηση του προεδρείου με τον μάρτυρα» και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στη ΝΔ «προσπάθεια αντιπερισπασμού και εντυπώσεων».

Αντίθετα με την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, αξιοσημείωτα στοιχεία ήρθαν στο φως από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στον μάρτυρα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με το πώς «πλήρωσαν τη νύφη» οι εργαζόμενοι, αλλά και για το τι σημαίνει για τα λαϊκά στρώματα να λειτουργεί νοσοκομείο ως ΝΠΙΔ όπως το «Ερρίκος Ντυνάν», πριν ακόμα πωληθεί.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, καταρχήν οι 1.200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται «στον αέρα», καθώς όταν ιδιωτικοποιήθηκε και πέρασε στην εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ», «δεν αναγνωρίστηκε διάδοχη κατάσταση», ενώ από δεδουλευμένα τους οφείλονται ακόμα κοντά 3 εκατομμύρια ευρώ. Το 2006 επιβλήθηκαν σε βάρος τους ατομικές συμβάσεις, ενώ το 2012 έγινε μείωση στους μισθούς. Οι ασφαλισμένοι πλήρωναν και πριν και μετά την ιδιωτικοποίηση. Στο πρώτο καθεστώς από τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτονταν έως το 15% των νοσηλίων, τώρα δεν καλύπτεται τίποτα. Το νοσοκομείο σήμερα υπολειτουργεί αφού, για παράδειγμα από τα 38 κρεβάτια της ΜΕΘ, αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τα δέκα με δώδεκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: