Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Κανονικότητα είναι: Μισθοί επαιτείας, περίθαλψη ασπιρίνης, παιδεία κρυφού σχολειού, πρόνοια ελεημοσύνης και πέρα και πάνω απ' όλα συντάξεις λεηλατημένες στο όνομα των τραπεζών..



Την εικόνα της επιστροφής στην κανονικότητα επιχειρεί να φιλοτεχνήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και της επικείμενης «εξόδου στις αγορές», μέσα από σειρά πρωτοβουλιών ενταγμένων στην προσπάθεια να σηματοδοτηθεί η αλλαγή σελίδας στην οικονομία αλλά και μέσα απ' τις κομματικές διαδικασίες, καθώς ο κομματικός μηχανισμός καλείται να συμβάλει στην αναπαραγωγή αυταπατών στο λαό για αλλαγές προς όφελός του που δήθεν επίκεινται.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χτες συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο, σήμερα συνεδριάζουν το Υπουργικό Συμβούλιο και η Πολιτική Γραμματεία και το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στη Λαμία αυτή τη φορά, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η έξοδος στις αγορές που θα «επισφραγίσει» το κυβερνητικό αφήγημα.

Για το θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε χτες (ρ/σ «Στο Κόκκινο»): «Το "δεν προαναγγέλλονται οι έξοδοι στις αγορές" δεν είναι κανόνας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προαναγγέλλονται, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν προαναγγέλλονται».
Μάλιστα, συνέδεσε την επάνοδο στις αγορές για νέα δάνεια με το «τέλος της επιτροπείας», όταν στην πραγματικότητα ο λαός θα είναι σε μόνιμη «επιτροπεία» για να πιάνονται οι στόχοι του κεφαλαίου, προσθέτοντας πως «είναι πάρα πολύ κρίσιμη η έξοδος στις αγορές. Οταν γίνει, να είναι πλήρως προετοιμασμένη και ζυγισμένη, ώστε να οδηγήσει στη βέλτιστη δυνατή θέση της χώρας, αλλά και να αποτελεί και τη βέλτιστη δυνατή κίνηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα. Επομένως, η απόφαση της κυβέρνησης δεν εξαρτάται ούτε από τις συμβουλές των οικονομολόγων, ούτε από τις φημολογίες των δημοσιολόγων και των δημοσιογράφων, ούτε από παραινέσεις οποιουδήποτε γενικώς ασχολείται με τα ζητήματα αυτά. Εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την έξοδο στις αγορές, όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο και υπάρχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο».

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για «μια δυναμική τάση ανάκαμψης» την οποία η κυβέρνηση θέλει και επιδιώκει να ενισχύσει, για να περάσει μετά σε «βαθύτερες μεταρρυθμιστικές τομές» όπως είπε, εξαγγέλλοντας επί της ουσίας κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό και επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, όπως υπαγορεύει ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ταυτόχρονα «σέρβιρε» αυταπάτες περί ταυτόχρονης «ανοικοδόμησης του κοινωνικού κράτους (...) με μακρόπνοες και θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως είναι τα νομοσχέδια τα οποία θα έρθουν για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (...) με καθημερινές παρεμβάσεις σε μικρά ζητήματα, που επηρεάζουν όμως σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ανθρώπων».

Επιτιθέμενος στη ΝΔ, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη σύμπλευσή τους στα κρίσιμα για το κεφάλαιο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση με τη δουλειά της «αφαίρεσε το χαλί» κάτω από τα πόδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης! «...Εχει επιλέξει να φύγει από τον τομέα της οικονομίας. Θεωρεί ότι εκεί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά με τη σημερινή κυβέρνηση», δήλωσε, χρεώνοντας στη ΝΔ «προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμών, εντυπώσεων» και προτρέποντάς την «να σταματήσει να ασχολείται με ανοησίες» και «να ασκήσει σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική», προσπερνώντας φυσικά ότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση βολεύει εξαιρετικά την κυβέρνηση, γι' αυτό το λόγο εξάλλου τη συντηρεί με κάθε ευκαιρία.

Δεν παρέλειψε να επαναλάβει το - έμμεσο - κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, στο γνωστό μοτίβο της επίκλησης των εξελίξεων στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οποία και «ξέπλυνε», και υποστηρίζοντας: «Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν βλέπουμε την κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ, να επηρεάζεται από τέτοιου τύπου μετατοπίσεις οι οποίες γίνονται στην Ευρώπη. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να συνεχίσει την πολιτική γραμμή την οποία ακολούθησε από το 2010 και ιδιαιτέρως από το 2012 και μετά, με τη σύμπλευσή του με τη ΝΔ (...) φαίνεται ότι ακόμη και μετά τις εκλογές του 2015, και τις πρώτες και τις δεύτερες, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θεωρήσει ότι είναι αναγκαία μια μετατόπισή του από αυτήν την πολιτική γραμμή που ακολουθούσε την τριετία. Συνεχίζει να είναι ουραγός της ΝΔ (...) Νομίζω ότι κάνει σφοδρό λάθος...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: