Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΣΙΓΗΣΕ Η ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΣΕΛΑ

kkeΚΚΕ: Ο συγγραφέας που κατάφερε να διαπλάσει χαρακτήρες με έναν λόγο άμεσο ευθύβολο συναρπαστικό πέρασε στην αιωνιότητα..

«Η πένα του συγγραφέα Κώστα Μουρσελά σίγησε. Ο συγγραφέας, που στο σύνολο του έργου του, κατάφερε να διαπλάσει χαρακτήρες με ένα λόγο άμεσο, ευθύβολο, συναρπαστικό, πέρασε στην αιωνιότητα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Κώστα Μουρσελά.


«Ο Κώστας Μουρσελάς το 1951 δικάζεται από το έκτακτο στρατοδικείο λόγω της συμμετοχής του στην ΕΠΟΝ και το 1969 η χούντα των συνταγματαρχών τον απολύει από το δημόσιο. Έτσι δίνεται ολόψυχα στη συγγραφή με αποτέλεσμα μια σειρά από θεατρικά έργα, σενάρια και μυθιστορήματα να πλουτίσουν το σύγχρονο πολιτισμό μας. Αξέχαστοι θα παραμείνουν ο Σόλων και ο Λουκάς της τηλεοπτικής σειράς “Εκείνος κι Εκείνος”, οι δυο αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, που με τις φιλοσοφικές συζητήσεις τους, προσπαθούν να κατανοήσουν το ανθρώπινο άγχος και τον παραλογισμό της εποχής» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ το οποίο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Μουρσελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: