Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΠΟΥΤΙΝ : ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ (styx.gr)

 
"Oυδείς θα επιβιώσει 
από θερμοπυρηνική σύγκρουση"
 
 
 Ελύτης : Αν συμβεί ο επόμενος πόλεμος θα είναι με ξύλινα σπαθιά!!
Ουδεμία χώρα στη γη θα μπορούσε να επιβιώσει εάν οι ισχυρότερες πυρηνικές δυνάμεις εξαπέλυαν τα ατομικά τους όπλα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πολύωρη συνέντευξή του στον διάσημο Αμερικάνο σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν.
 
  Το ερώτημα κατά πόσον η ανθρωπότητα θα μπορούσε να επιζήσει μετά από ενδεχόμενο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο βασανίζει τη σκέψη γενεών και ο Όλιβερ Στόουν ρώτησε τον πρόεδρο της Ρωσίας: «Σε περίπτωση θερμοπυρηνικού πολέμου θα επικρατήσουν οι ΗΠΑ;».
«Δεν νομίζω πως θα υπάρξουν επιζώντες από έναν παρόμοιο πόλεμο», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος στο δεύτερο επεισόδιο που θα προβληθεί από το Showtime με τίτλο «Οι συνεντεύξεις του Πούτιν» την επόμενη εβδομάδα.
 
  Αναφερόμενα τα αμερικάνικα ΜΜΕ στην προετοιμασία της συνέντευξης του προέδρου Πούτιν  στον Όλιβερ Στόουν, που άρχισε η μετάδοσή του χτες και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια από το Showtime, αποκάλυψαν ότι οι δυό τους παρακολούθησαν την ταινία του Stanley Kubrick "Dr. Strangelove”, (του 1964, με τον Πήτερ Σέλερς), που περιγράφει την προετοιμασία για την πραγματοποίηση πυρηνικής σύγκρουσης ΗΠΑ- ΕΣΣΔ.
 
 
  Όπως ακούγεται να λέει στη συνέντευξη ο Πούτιν «ο Στάνλευ Κιούμπρικ είχε προβλέψει εκείνα τα απευκταία ενδεχόμενα, που σήμερα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα επειδή υπάρχουν πλέον ‘σοφιστικέ’ και πολύπλοκα όπλα. 
«Όσο για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας η ιστορία έχει δείξει πως σε παρόμοιες κρίσεις που συχνά συμβαίνουν όταν φτάσουμε κοντά στη φάση της «θερμής αντιπαράθεσης (πολέμου), πάντοτε βρίσκουμε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο».
«Όλοι μπορούμε ξεκάθαρα να καταλάβουμε πως ΗΠΑ και Ρωσία είναι δύο υπερδυνάμεις με στρατηγικά όσο και τακτικά πυρηνικά όπλα και σε περίπτωση οποιασδήποτε κλιμάκωσης της σύγκρουσης, όχι σε επίπεδο περιφερειακού πολέμου, αλλά παγκόσμιας σύγκρουσης θα οδηγήσει σε καταστροφήτ ης ανθρωπότητας».
Για να καταλήξει πως η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη της.
 
Αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Πούτιν είπε πως «αν η αμερικανική στρατηγική απέναντι στη Μόσχα έχει στόχο να την οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση για να ανατρέψει την κυβέρνησή της, προκειμένου να ελέγξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, τότε είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη».
 
 
«Πιστεύω πως αυτή είναι λάθος πολιτική, επειδή αυτή η αντιμετώπιση των σχέσεων με τη Ρωσία δεν βλέπει προς το μέλλον, επειδή δεν διακρίνει τα επακόλουθα».
Κάποια στιγμή της συνέντευξης, ο Πούτιν είπε στον Στόουν: «Μ΄αρέσει ο πατριωτισμός του McCain και την σταθερότητα στις απόψεις του, αλλά ζει στο παρελθόν».
Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μακέιν είναι από τους δριμύτερους επικριτές του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ. 
 
 
Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «ψάχνει να βρει εχθρούς για να δικαιολογεί την ύπαρξή του». Πάντως εξέφρασε την ελπίδα του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.
 
Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους τρομοκράτες της al - Qaeda στην Τσετσενία 
 
 
Στις ΗΠΑ ρίχνει το φταίξιμο για την ανάπτυξη της al-Qaeda αλλά και του Osama bin Laden, με στόχο να πολεμήσουν τα σοβιετικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πρώτη από τη σειρά των συνεντεύξεών του που η μετάδοσή τους άρχισε από καλωδιακό κανάλι των ΗΠΑ.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Showtime, που μεταδόθηκε χτες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη  των ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων, ξεκινώντας από την Al-Qaeda. Για να προσθέσει πως «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν προβλέψει πως  ενισχύοντας φανατικούς ισλαμιστές σταδιακά θα έχαναν το έλεγχό τους».
 
Επίσης ο Πούτιν μιλώντας στον Όλιβερ Στόουν κατηγόρησε την CIA πως είχε χρηματοδοτήσει «ισλαμικά μαχητικά κινήματα τα οποία αποκαλούσε «αντιπολίτευση» στην Τσετσενία του Βορείου Καυκάσου, στη διάρκεια των δύο πολέμων εκεί. 
Είπε ακόμη ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο George W. Bush, κατηγορώντας τον ότι ενισχύει τους εξτρεμιστές στην Τσετσενία, για να πάρει την απάντηση «αντιμετώπισε το πρόβλημα».
Styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: