Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

 
 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Με ψέματα θέλουν τώρα να κρύψουν 
την παύση πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ

Κλύδωνας: Να το γνωρίζουν πως είναι όλοι συνυπεύθυνοι στον ΕΔΟΕΑΠ τόσο ως σώμα διοίκησης νομικού προσώπου όσο και ως πρόσωπα φυσικά και θα καταλογιστούν οι ευθύνες τους τόσο ποινικά όσο και αστικά σε βάθος επταετίας.. Οσονούπω..


Kάλυψη στο δίδυμο Καρούτζου -  Σταθάτου του ΕΔΟΕΑΠ, που παράνομα και αυθαίρετα δεν πληρώνουν παροχές, φάρμακα και επικουρήσεις, έσπευσαν να δώσουν σήμερα οι 4 από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους (Αντωνιάδου, Διόγος, Αγάτσα, Γυπάκη).
Επεισόδιο προκάλεσε η σύμβουλος της πλειοψηφίας για να μην συζητηθεί το ζήτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης, o οποίος ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ,  για να αρχίσει να πληρώνει ο ΕΔΟΕΑΠ τονίζοντας ότι:
-Το Ταμείο μπορεί αλλά  το προεδρείο του αφήνει τον κόσμο απλήρωτο. Το παιχνίδι  με τις ζωές του κόσμου που στήσατε παραμονές των εκλογών, συνεχίζεται, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ και πρόσθεσε  
-Τώρα λένε και παραμύθια. Είναι και προκλητικοί. 
Παρά τις άναρθρες κραυγές του προεδρείου, ο εκπρόσωπος της Κίνησης επέμεινε να αποκατασταθούν οι πληρωμές σε όλους τους  ασφαλισμένους  και τους συνταξιούχους , όπως έχει υποχρέωση το προεδρείο του Ταμείου αλλά και η διοίκηση της  Ένωσης.
Για να θολώσει τα νερά το δίδυμο του ΕΔΟΕΑΠ  με επιστολή απάντηση στην ομάδα Καθημερινότητας, ανέφερε ότι :  «..ο Οργανισμός συνεχίζει τη λειτουργία του, δεν έχει κηρύξει παύση πληρωμών και προβαίνει σε καθημερινές, λελογισμένες πληρωμές του  κλάδου Υγείας..»
Η  αλήθεια όμως είναι ότι η   οι συντάξεις δεν καταβάλλονται, ενώ  οι ασφαλισμένοι αλλά κυρίως συνταξιούχοι και άνεργοι αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους και μάταια περιμένουν να εισπράξουν όσα τους οφείλει το Ταμείο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις.
Ταυτόχρονα όμως  έχει διακοπεί  και η μισθοδοσία του προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ.
 Η πρόταση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, όταν η Μ. Αντωνιάδου με τις άλλες δύο κυρίες του ψηφοδελτίου της προσπάθησε να  την πνίξει.
  Τελικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απόφαση-οπερέτα της ΠΟΕΣΥ,  για απεργία στην εφημερίδα «Aυγή», η οποία ανεστάλη αργά το μεσημέρι  με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
  Η θέση της ΚΕΔ, αναφορικά με  πρόταση που κατατέθηκε για συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα με αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, είναι ότι προέχει  η ρητή δέσμευση, από την πλειοψηφία, για το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και για τις προτεραιότητες του κλάδου.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: