Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: NATO KILLERS GO HOME

nato
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: NATO KILLERS GO HOME

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Θεσσαλονίκη. Την πόλη του Χικμέτ, της εξέγερσης των εργατών του Μάη του ’36, του Τάσου Τούση, των μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν απ’ τους φασίστες το 1941, του Λαμπράκη, του Γιώργη Τσαρουχά.


Την πόλη του λαϊκού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που, στα τέλη του περασμένου αιώνα, όρθωνε το ανάστημα του απέναντι στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα που μακέλευαν τη Γιουγκοσλαβία.

Την πόλη που ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, με την συνενοχή όλων ανεξαιρέτως των ελληνικών κυβερνήσεων, επιχειρούν εδώ και χρόνια να την κάνουν ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Πότε χρησιμοποιώντας το λιμάνι της ως “είσοδο” αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων για τα Βαλκάνια και πότε εγκαθιστώντας στην πόλη το περίφημο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο «Ταχείας Ανάπτυξης».

Καθώς η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε πεδίο σφοδρών ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμπλέκει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η νεολαία δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της οργάνωσης του αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα.

Η Θεσσαλονίκη – το λιμάνι των λαών- θα δώσει το σύνθημα ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή. Ανυπότακτος και ανυποχώρητος ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία θα υψώσει το ανάστημα του και πάλι στους φονιάδες των λαών, στέλνοντας μήνυμα αντίθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια: «NATO KILLERS GO HOME»!

Αυτό είναι το μήνυμα του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο – ένα μήνυμα ενιαίας εργατικής- λαϊκής πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και τις λυκοσυμμαχίες τους!

Στο αντι-ιμπεριαλιστικό αυτό προσκλητήριο να μη λείψει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: