Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

MOODY'S : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΥΨΗΛΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ


 MOODY'S : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΥΨΗΛΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ


«Είμαστε σκεπτικοί για το αν η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μια μακρά περίοδο», πρόσθεσε, και εκτίμησε συγχρόνως ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές μέσω των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων «ίσως έχουν λιγότερο θετικό αντίκτυπο απ’ ό,τι ορισμένοι, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν».


 Αυτό ανέφερε στην εισήγησή του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη ο διευθύνων σύμβουλος και Chief Credit Officer EMEA της Moody’s Investors Service Κόλιν Έλις. Ο ίδιος τόνισε πως η Moody’s Investors Service αυτήν τη στιγμή αξιολογεί την Ελλάδα με Caa3 σταθερό.

«Η προοπτική μιας σημαντικής μείωσης χρέους και η αποπληρωμή υποχρεώσεων στον επίσημο τομέα θα μπορούσαν να είναι πιστωτικά θετικές για τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων», σημείωσε ο κ. Έλις, εκφράζοντας την άποψη ότι τα παρελθοντικά μέτρα ελάφρυνσης χρέους ήταν πολύ μικρά για να επηρεάσουν σημαντικά το βάρος χρέους της Ελλάδας και τις υποχρεώσεις πληρωμών.

 «Οι επενδυτές έχουν ανάγκη από καλά νέα. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2018, η Ελλάδα θα χρειαστεί να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίων μέχρι τότε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: