Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F16 ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F16 ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Οι Αμερικανοί παίζουν επικίνδυνα με την παγκόσμια φωτιά.. 


Ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Tass».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το αμερικανικό μαχητικό επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, ενώ πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Βαλτικής με προορισμό το Καλίνινγκραντ. Το αεροσκάφος συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της αεροπορίας Ναυτικού.

Ένα από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιχείρησε τότε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, αλλά εμποδίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 της συνοδείας, το οποίο «έδειξε» στο F-16 τον οπλισμό του, κουνώντας τα φτερά του. Μετά τον ελιγμό αυτό το F-16 απομακρύνθηκε.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, μιλώντας εξάλλου σήμερα σε σύσκεψη του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας επιδεινώνεται εξαιτίας της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, βελτιώνει τις υποδομές της σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες στρατιωτικές μονάδες.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Tass»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: