Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μέι για τον «πύργο της κολάσεως»: Τα κάναμε θάλασσα, ζητούμε συγνώμη (Video) - Media 
 ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
 Πρόκειται περί απύθμενου θράσους.. Ζητά συγνώμη γνωρίζοντας πως οι καπιταλιστικές της πολιτικές είναι αυτές που διαλύουν τα κράτη στο όνομα των ιδιωτών.. Είναι επομένως εμφανές πως η συγνώμη ζητείται προκειμένου εξαγνισμένη να υποτροπιάσει..
Μια εβδομάδα χρειάστηκε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να παραδεχθεί ότι το κράτος απέτυχε στην υπόθεση της πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell Tower στο Λονδίνο, όπου έχασε τη ζωή του απροσδιόριστος ακόμα αριθμός ανθρώπων, καθώς η έρευνα για θύματα συνεχίζεται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μέι παραδέχθηκε την ολιγωρία του κράτους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καταστροφής, λέγοντας ότι «θέλω να είμαι απολύτως σαφής: η υποστήριξη για τις οικογένειες τις πρώτες ώρες δεν ήταν καλή. Άνθρωποι έμειναν χωρίς τα υπάρχοντά τους, χωρίς στέγη, χωρίς τη βασική πληροφόρηση για το τι συνέβη, τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να πάνε για να τους βοηθήσουν. Το κράτος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο απέτυχε να τους βοηθήσει όταν το χρειάζονταν περισσότερο», προσθέτοντας ότι «ως πρωθυπουργός, ζητώ συγγνώμη για αυτή την αποτυχία».
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στους άστεγους κατοίκους μια προκαταβολή για να βρουν στέγη και επανέλαβε ότι έχει διατάξει έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: