Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Τραγωδία στο Λονδίνο: Νεκροί στην πυρκαγιά στον ουρανοξύστη - Δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι - Media
 Πενήντα τραυματίες με αδιευκρίνιστο ως αυτή τη στιγμή αριθμό των όποιων νεκρών..


Είχαν προειδοποιηθεί εγκαίρως οι αρχές για τους κινδύνους πυρκαϊας εξ αιτίας της απουσίας μέτρων ασφαλείας στις εργασίες ανακαίνισης !! 

 
Ως γνωστόν τα μέτρα ασφαλείας έχουν κόστος και καθιστούν τις επιχειρήσεις μη ανταγωνιστικές!! Τι δεν καταλαβαίνετε πείτε μου..

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην γιγάντια πυρκαγιά που κατέκαυσε την νύκτα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων είναι πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι μεταφέραμε 30 τραυματίες σε πέντε νοσοκομεία», δήλωσε ο Στιούαρτ Κράιτστον, υποδιευθυντής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών του Λονδίνου σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τα ξημερώματα.

Ο πρώτος αυτός απολογισμός κινδυνεύει να αυξηθεί, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του 27ώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην συνοικία Νορθ Κένσινγκτον, κοντά στο Σέφερντς Μπους.
Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, γύρω στα μεσάνυκτα, το κτίριο εξακολουθούσε να καίγεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διακόσιοι πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα συνέχιζαν τις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη προς το παρόν αιτία.
Έγγραφα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι ομάδα κατοίκων διαμαρτυρόταν επιμόνως για την κατάσταση του κτιρίου και τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Το κτίριο των 120 διαμερισμάτων το οποίο κτίσθηκε το 1974 έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρέθηκε επί τόπου, η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτίρια για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς από φλεγόμενα ιπτάμενα συντρίμμια.
Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουγαν κραυγές από το κτίριο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που εμφανίσθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο.

Ο Τζόντι Μάρτιν, που έφθασε στον τόπο της καταστροφής μαζί με το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, διηγήθηκε στο BBC ότι άκουσε κραυγές και είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά και ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτιά της.

Είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι

Ομάδα κατοίκων είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως κατ΄επανάληψιν για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο Grenfell Tower εξαιτίας του όγκου των υλικών που είχε συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου, της ελαττωματικής καλωδίωσης και της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.

Τον Νοέμβριο 2016, η Ομάδα Δράσης του Grenfell Tower (Grenfell Action Group) είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τον οργανισμό που διαχειρίζεται το κτίριο, το Kensington and Chelsea Tenant Management Organisation για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, με τον δυσοίωνο τίτλο «Παίζοντας με την φωτιά».

«Η σκέψη είναι πραγματικά τρομακτική, αλλά η Ομάδα δράσης του Grenfell πιστεύει ότι μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του διαχειριστή, του KCTMO, και θα θέσει τέλος στις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και την παραμέληση της υγείας και των κανονισμών ασφαλείας...» από τον οργανισμό διαχείρισης του κτιρίου, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Πεποίθησή μας είναι ότι μία σοβαρή πυρκαγιά στο κτίριο...θα είναι ο μόνος λόγος για να εντοπισθούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη εκείνοι που ασκούν εξουσία στο KCTMO», αναφέρεται στο έγγραφο που καταγγέλλει ότι το 2013 οι κάτοικοι του Grenfell Tower αντιμετώπισαν σειρά περιστατικών αιφνίδιας και υπερβολικής αύξησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλονταν σε ελαττωματική καλωδίωση, γεγονός που καταγγέλλουν ότι καλύφθηκε από τον οργανισμό διαχείρισης, ο οποίος αρνήθηκε να ερευνήσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.






Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. 
Επικράτησε πανικός με ενοίκους να σπάνε τα παράθυρα, να δένουν σεντόνια μεταξύ τους και να προσπαθούν να βγουν από τον ουρανοξύστη. Ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα αναφέρουν μαρτυρίες.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.
«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: