Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Η ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΥ


ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Η ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΥ


 Για μια ακόμη φορά το Καστελόριζο, αλλά και η θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάφου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκονται στο επίκεντρο των προκλήσεων της Άγκυρας.



Με μια σειρά από NAVTEX (Οδηγίες προς Ναυτιλλομένους) που εκδόθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι τουρκικές αρχές δεσμεύουν περιοχές νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Πάφου για ασκήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και με πραγματικά πυρά.

Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 585/17 δεσμεύθηκε περιοχή για πυρά το απόγευμα της Τετάρτης στα νοτιοδυτικά της Πάφου σε περιοχή εντός των οικοπέδων 6 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων στη συγκεκριμένη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ περιπολεί πάντα μία τουρκική φρεγάτα.

Παράλληλα, με τις NAVTEX 586/17 και 592/17 αντίστοιχα ανακοινώθηκε άσκηση με πυρά σε διεθνή ύδατα νότια του Καστελόριζου, αλλά και εκπαίδευση έρευνας και διάσωσης κοντά στο νησί.
Την Τετάρτη, συνεχίστηκαν, επίσης, οι έρευνες του ωκεανογραφικού «Τσουμπουκλού» στην περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας, όπου, επίσης, δεσμεύθηκε μέρος της για ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: