Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΞΙΤ


 ΜΠΑΡΟΖΟ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΞΙΤ


Τώρα τι είναι αυτό απειλή ή ευχή; Επειδή εξ όσων γνωρίζω δεν έχει εκ παραλλήλου εκλείψει και ο κινδυνος να χάσουν οι τοκογλύφοι τη μπάζα τους και δεν είναι τόσο γενναιόδωροι ώστε να σφάξουν την αγελάδα που τους κατεβάζει γάλα.. 
Σύντομα η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία, εκτιμά ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος όμως θεωρεί δύσκολο να υπάρξει λύση για το χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές.
«Υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι Ελλάδα και εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη στην «Καθημερινή». Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημείωσε:

«Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί λύση πριν από τις γερμανικές εκλογές. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν επαρκείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων- γιατί είναι ένα πράγμα να ψηφίσεις και να νομοθετήσεις και κάτι άλλο να το εφαρμόσεις- υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί μια σύγκρουση που θα ήταν κάτι πολύ άδικο για τον ελληνικό λαό έπειτα από όσα έχει υπομείνει».

Ο Μπαρόζο επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν έχει εκλείψει απολύτως το ενδεχόμενο του Grexit. «Εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα για να φύγει. Δεν βρίσκονται μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες. Αν η Ελλάδα έφευγε το 2011 ή το 2012 αυτό θα αποτελούσε μία συστημική πρόκληση για όλους. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη. Αντιθέτως, πολλοί θεωρούν ότι αν φύγει η χώρα, οι άλλες θα τα καταφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: