Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 
 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 
 
 Ανήκουστο.. Με την στάση της και τα μηνύματά της ενθάρρυνε τον φίλο της στην αυτοκτονία..
 
Καλημέρα σας λέμε τώρα.. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μηνύματα της Κάρτερ προς τον Ρόι ΙΙΙ, στα οποία έγραφε ότι «πρέπει να το κάνεις» και ότι «είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τον διακόπτη και τότε θα είσαι ελεύθερος και χαρούμενος», ενώ σε άλλο SMS έλεγε στο αγόρι της ότι «θα είσαι επιτέλους χαρούμενος στον παράδεισο. Δεν θα πονάς πια. Είναι φυσιολογικό να φοβάσαι, αφού πρόκειται να πεθάνεις».
 
Μάλιστα, σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό μήνυμα, η Κάρτερ ουσιαστικά μοιάζει να ενθαρρύνει τον Ρόι να δώσει τέλος στη ζωή του, γράφοντάς του ότι «νόμιζα πως αυτό ήθελες πάντα. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Όχι άλλες αναβολές και όχι άλλο περίμενε». Τελικά, ο τότε 18χρονος Κόνραντ Ρόι ΙΙΙ βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του στις 13 Ιουλίου του 2014 με το αίτιο θανάτου να προσδιορίζεται ως δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.
 
Στην δίκη που έχει προκαλέσει πάταγο στις ΗΠΑ, ο δημόσιος κατήγορος επιτέθηκε με δριμύτητα στην 20χρονη, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε το αγόρι της ως «πιόνι» και ότι επιδίωξε να παίξει το ρόλο της «θλιμμένης κοπέλας», προσθέτοντας ότι εξήγησε στον πρώην σύντροφό της «επακριβώς, σημείο-σημείο όλους τους λόγους για να το κάνει και τον διαβεβαίωσε πως η οικογένεια του θα καταλάβαινε γιατί το έκανε, και τον χλεύαζε όταν αυτός εμφανιζόταν διστακτικός».
 
Η υπόθεση αυτή προκαλεί, εκτός του ανθρώπινου, και έντονο νομικό ενδιαφέρον, καθώς η Πολιτεία της Μασαχουσέτης δεν έχει ειδικό νόμο που να απαγορεύει την ενθάρρυνση της αυτοκτονίας, οπότε δικηγόροι επισημαίνουν ότι οι κατήγοροι πρέπει να αποδείξουν, όχι μόνο ότι η Κάρτερ ενθάρρυνε τον Ρόι να αυτοκτονήσει, αλλά ότι με τα λόγια και τις πράξεις της τον ώθησε στην αυτοκαταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: