Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΚΑ



Η νεαρή πρωταθλήτρια στίβου από την Πάτρα που αφιέρωσε το μετάλλιο της στους πρόσφυγες! 


 Η Ελπίδα Τόκα ήταν η ευχάριστη έκπληξη στους πανελλήνιου αγώνες στίβου της Πάτρας, η οποία ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 400 μέτρα με εμπόδια των γυναικών.
Η βιολόγος της Ολυμπιάδας ήρθε στην Πάτρα να σπουδάσει και "έδεσε" με την πατρινή ομάδα, καταφέρνοντας να πρωταγωνιστήσει σε άλλη μία μεγάλη διρογάνωση.

 Η νεαρή πρωταθλήτρια που έχει σαν πρότυπο και προπονήτρια την μητέρα της, Γιάνα Σοουκούποβα,
στάθηκε επάξια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κέρδισε το δεύτερο μετάλλιο για την πόλη μας. Η Ελπίδα Τόκα μιλά στο thebest.gr για τα συναισθήματα της μετά το τέλος της κούρσας, αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις πρωταθλητισμό στην Ελλάδα γενικότερα. 

Πώς αισθάνεσαι που κατέκτησες το πρώτο σου μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών; 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη από το μετάλλιο γιατί δεν είχα καταφέρει να ανέβω στο βάθρο σε πανελλήνιο γυναικών. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να πιάσω μια καλή επίδοση που θα με έφερνε στις νικήτριες. Δεν ήρθε η επίδοση, αλλά ήρθε το μετάλλιο. Ημουν λίγο τυχερή γιατί η αθλήτρια που ήταν πιο μπροστά από μένα χτύπησε λίγο στο εμπόδιο και καθυστέρησε. 

 Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε μία πόλη που έχεις φίλους και γνωστούς; 

Είμαι πέντε χρόνια στην Πάτρα και σίγουρα ήταν σαν να παίζω στο σπίτι μου, αφού ακόμη και στην παρουσίαση ήταν διαφορετικά, να φωνάζουν το ονομά μου και να νιώθω τους δικούς μας ανθρώπους δίπλα μου στον αγώνα να με εμψυχώνουν. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα εμπόδια; Αν και ξεκίνησα από άλλα αθλήματα τελικά έκανα 400 μέτρα με εμπόδια, γιατί είχα και καλό πρότυπο την μητέρα μου, που ήταν πρωταθλήτρια σε αυτό.

 Είναι δύσκολο το αγώνισμά σου; 

 Είναι ένα αγώνισμα απρόοπτο που μπορεί ένα εμπόδιο να αλλάξει τα πάντα σε ένα παιχνίδι, αλλά αυτό δημιουργεί και μία μεγάλη πρόκληση για όλους όσους κάνουμε εμπόδια. Για μένα δεν είναι 400 μέτρα, αλλά δέκα εμπόδια που πρέπει να περάσω με επιτυχία. Είσαι ικανοποιημένη από την απόδοσή σου; Ήθελα μια καλύτερη επίδοση, αλλά ο άνεμος άλλαζε συνεχώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μας δυσκόλεψε όλες. 

Πόσο εύκολο είναι να σπουδάζεις και να κάνεις πρωταθλητισμό; 

 Είναι δύσκολο γατί το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μαζί με την εξεταστική και μπορεί λόγω της πίεσης να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ευτυχώς, όμως όλα πήγαν καλά.

 Σου αρέσει η Πάτρα γενικότερα; 

Την αγαπώ την Πάτρα και μου αρέσει που προχωράει μπροστά σαν πόλη. Θα ήθελα αν έβρισκα κάποια δουλειά στην Πάτρα να μείνω. Ποια ξεχωρίζεις σαν πιο δυνατή στιγμή σου στο στίβο; Ήταν όταν είδα το 59'' μπροστά για πρώτη φορά στο χρονόμετρο σε κούρσα των εμποδίων. 
 Ήταν η δικαίωση που ένιωσα εκείνη την στιγμή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν ένιωθα ότι δεν θα καταφέρω να φτάσω ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο, αφού επιστρέφοντας από ένα σοβαρό τραυματισμό πίστευα πως δεν θα βρω το κουράγιο να παλέψω για να επανέλθω στο επίπεδο των πανελληνιονικών.

 Που αφιερώνεις το μετάλλιό σου; 

Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο μου στους πρόσφυγε,ς γιατί αυτοί παλεύουν για την επιβιώσή τους καθημερινά και όχι για να πετύχουν έναν στόχο. Πηγή: anemosantistasis.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: